Mine områder
Hjelp
Idar Aspmodal
CONTRIBUTOR *

E-faktura til privatperson

av Idar Aspmodal

Hei,

Det var tidligere snakk om at det var mulig å sende e-faktura også til privatpersoner. Er denne tjenesten oppe og gå? Hva må i så fall gjøres for å ta i bruk det?

7 SVAR 7
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous
 

av Svein Holanger

På en eller annen måte må man markere at dette er en privatperson og ikke et firma. Vi har valgt å gjøre det ved at man velger operatørnummeret til B2CNO i "AutoInvoice operatørnr". Kanskje din forhandler kan hjelpe deg med å få satt dette automatisk i Business på en eller annen måte? Noen som har noen tips?

Idar Aspmodal
CONTRIBUTOR *

av Idar Aspmodal

Hei igjen,

Vi skal nå starte med B2C-fakturering i Business Byrå, men har et veldig enkelt spørsmål:

Er det virkelig behov for å skrive inn verdien "B2CNO" i "AutoInvoice operatørnr"-feltet på alle våre privatkunder som skal motta e-faktura? Er det ikke noen automatikk her som man kun trenger å legge inn en gang og heller styre på grupper e.l?

I tillegg: vi sender alt til AutoInvoice, er det ikke noen mulighet til å velge AutoInvoice som standard utsendelsesmåte, slik at man slipper å skrive inn dette manuelt? Dette da vi benytter Severa som master på kunder/prosjekt, og kan jo selvfølgelig ikke velge å endre sendemåte for dok 1 og dok 2 derfra. Det blir flere plasser man da må inne for at all informasjon skal registreres korrekt.

av Svein Holanger

Ja, for dere som tidligere har brukt eFaktura med direkteavtale med NETS, har det ikke vært rett fram å overføre disse til eFaktura til å leveres gjennom AutoInvoice. I starten var det en feil som gjorde at vi ikke fikk koblet de gamle avtalene inn på riktig måte, slik at AutoInvoice ikke gjenkjente disse fra før og ba disse privatkundene om å inngå avtale på nytt. Denne feilen skal være rettet, men det er fortsatt svært viktig at dette blir satt opp på riktig måte for at det skal fungere. Be din Visma-forhandler om hjelp.

For dere som starter med B2C for første gang, så har dette problemet ingen betydning.

av Anne Christine Bråthe-Storeide

Hei

Vi opplever store problemer med e-faktura til privatpersoner. Kunder som tidligere har hatt avtale med Nets får ikke inngått ny avtale med B2C autoinvoice. Er det noen der ut som har innspill til oss?

med vennlig hilsen
Anne Christine Bråthe-Storeide - Aval AS - www.aval.no
Idar Aspmodal
CONTRIBUTOR *

av Idar Aspmodal

Kjempe; takk for det 🙂

Godkjent løsning
Svein Holanger
VISMA

av Svein Holanger

Hei

Se denne artikkelen: Efaktura rett i nettbanken

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"