Mine områder
Hjelp
Jørn Herbrand Dølving
CONTRIBUTOR **

Sende faktura på nytt

av Jørn Herbrand Dølving

Dersom en autoinvoice faktura ikke har gått igjennom på grunn av en feil i oppsettet. Går det ann å rette feilen å så sende fakturaen på nytt.

 

Hvordan sender man den i såfall på nytt?

4 SVAR 4

av Svein Holanger

Den kommer an på hvor feilen oppstår og hva feilen består av.

Hvis feilen oppstår i Visma Business eller Visma Global og fakturaen ikke kom videre til AutoInvoice, så vil det i enkelte tilfeller være mulig å rette informasjon i f. eks bedriftsopplysninger og sende fakturaen på nytt. Hvsi det ikke går, må man kreditere, rette feilen, og lage orderen på nytt.

Hvis feilen oppstår i AutoInvoice og den feiler derfra, har du mulighet til å prøve på nytt eller rute fakturaen en annen vei. F. eks kan du presisere informasjon om hvem fakturaen skal til, hvis den informasjon manglet. Du kan også velge å sende den på e-post eller bruke send-per-post funksjonaliteten i AutoInvoice. Dette gjøres inne i AutoInvoice-portalen.

Hvis noen har erferinger rundt dette, så kom gjerne med innspill.

Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

"Hvis feilen oppstår i AutoInvoice og den feiler derfra, har du mulighet til å prøve på nytt eller rute fakturaen en annen vei. F. eks kan du presisere informasjon om hvem fakturaen skal til, hvis den informasjon manglet. Du kan også velge å sende den på e-post eller bruke send-per-post funksjonaliteten i AutoInvoice. Dette gjøres inne i AutoInvoice-portalen.

Hvis noen har erferinger rundt dette, så kom gjerne med innspill."

 

Send på nytt funksjonen kunne man nesten bare spart seg for å ha med inntil det funker, sånn som det er nå skaper det bare frustrasjon. Har prøvd denne funsjonen hver gang det blir feilsending via autoinvoice, det eneste som skjer er at man får en klar-melding om at du har lykkes i å sende faktura på alternativ måte, men faktura står fortsatt med feilet-status og ut fra operatør-rute loggen ser det ikke ut til at autoinvoice har foretatt seg noe, det er ingen nye oppføringer med klokkeslett og forsøkt sendt på nytt.

 

Snakket med Visma support om dette, fikk forklart at hvis autoinvoice hadde generert .xml vedlegg til fakturaen så må man kreditere og sende ny faktura. Du får ikke sendt disse på nytt.

 

Autoinvoice funker stort sett ganske bra.. men akkurat denne biten er frustrerende, å sitte og kreditere (spesielt faktura som feiler via autoinvoice) så tar det ganske mye tid.

av Svein Holanger

Hei. Det er en feil i den nye AutoInvoice-sidene som gjør at man ikke får sendt på nytt. På de gamle sidene autoinvoice.visma.com, går det an å sende på nytt.

Vi jobber med å rette feilen.

av Svein Holanger

Da skal feilen være rettet. Nå går det bra å sende på nytt fra det nye grensesnittet til AutoInvoice.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"