Mina produkter
Hjälp
Anonymous
Inte tillämpbar

Fakturaregler: Hämta värde från källfält på faktura samt validera det

av Anonymous
Status: Förslagslådan

När man sätter upp fakturaregler hade det varit bra om man kunde använda det värde som finns i källfältet på en faktura samt göra en validering av värdet och sedan använda det som ett värde i målfälten.

 

Ett scenario är t.ex. att ett projektnummer står på fakturan. Man vill då kontrollera så att det är ett korrekt angivet projektnummer med hjälp av regex. Ifall det är ett korrekt projektnummer vill man sedan ta det numret och lägga det i koddelssträngen eller koppla det mot ett projekt. 

 

Detta går teoretiskt sätt att göra med hjälp av en fakturaregel för varje projekt och koddel men det innebär även att för varje nytt projekt och koddel man lägger upp skulle man behöva lägga upp en ny fakturaregel - för varje leverantör. 

 

Med möjlighet att använda källfältets värden och göra valideringar med regex så skulle man skapa ett väldigt kraftfullt och flexibelt system för att automatiskt kunna ange information från fakturan in i systemet och endast behöva hantera avvikelser.

3 Kommentarer
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Rösta
 
Anonymous
Inte tillämpbar
av Anonymous

Regex vore ett otroligt tillskott i funktionaliteten för fakturainkorgsregler!

Det skulle kunna drastiskt minska mängden regler som behövs för många användare.

Inte bara för att kunna validera och använda källfältsvärden som variabler, utan för något så enkelt som att hantera delvisa matchningar t.ex. av referensnamn som ofta råkar ut för vanliga felstavningar - att ha dubletter/tripletter av regler på varje leverantör blir snabbt ohållbart.

av Christian Sandell
Status changed to: Status: Förslagslådan
 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här