Mina produkter
Hjälp
maxamaxa2
CHAMPION *

Kundägd data och riktig backup

av maxamaxa2
Status: Prioriteras inte

Visma.net är en molnbaserad produkt utan möjlighet till att se sin data offline.

Det betyder i praktiken att OM Visma går i konkurs, hemsidan går ner eller servrarna blir komprometterade så har jag som kund ingen möjlighet att varken komma åt eller använda min data.
Att denna risk är godkänd av skatteverket och revisorer att vi som företag kan ta har troligtvis bara med okunskap att göra och jag ser ingen annan framtid än att restriktioner där vi som företag inte får vara 100% beroende av en ERP-leverantörs enstaka onlinetjänst.

För att stävja detta och vara ett steg före så föreslår jag härmed att:
1. Vi som kund skall kunna spara ner vår data som backup
2. Visma skapar en offline-version av visma.net med möjlighet att se och exportera men inte ändra den data som finns i sagda backup

PS. förstår att man använder flera servrar, backuper osv men faktum kvarstår att visma.net kan vi hackat och ligga nere under krig, konkurs eller liknande scenarion och den dag det händer står vi som företag i en digital ålder helt utan bokföringshistorik.

1 Kommentar
av Anders X Nilsson
Status changed to: Status: Prioriteras inte

Klicka på länken "Webpage" på sidan https://www.visma.com/trust-centre-products/vismanet-erp för att läsa mer här om hur Visma hanterar backuper och eventuella återställningar,

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här