Mina produkter
Hjälp

Nollrader i huvudbok

av Martin Brännström
Status: Förslagslådan

Det skapas mycket nollrader i bokföringen mot både momskonton och när textrader används i kundfakturering. För företag som har större volymer av transaktioner ställer detta till problem i uppföljning och avstämning då rapporter och förfrågningars prestanda påverkas. 

 

När det kommer till kundfakturor så är ju ett alternativ att använda sig av radanteckning istället, men det blir inte lika överskådligt som att ha rena textrader. Vi skulle behöva möjligheten att exkludera rader från bokföringen, tex på artikelnivå kunna markera en ej lagerförd artikel som textartikel och därmed ska den inte generera rader i bokföringen.

 

MartinBrnnstrm_0-1676622359880.png

 

MartinBrnnstrm_1-1676622431515.png

 

/Martin

3 Kommentarer
Åsa Dessel
CONTRIBUTOR *
av Åsa Dessel

Detta är ett måste för oss kunder med mycket transaktioner. Vi kommer sänka Visma om alla dessa textrader kommer med som transaktioner i bokföringen. Vi är nya kunder och har redan stora problem med prestandan där sökning på konto samt sökningar i kundreskontran tar väldigt lång tid. Så detta är väldigt kritiskt för oss.

Zdena Dvorak
CONTRIBUTOR ***
av Zdena Dvorak

Skulle man t ex kunna skapa en artikel som producerar endast textrad till fakturan och inte hamnar i redovisningen alls?

Den bör ligga i systemet och så är det valfritt att använda den.

I andra system har sett liknande som kallas typ "textrad" kort och gott, jättebra.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här