Mijn Communities
Help
ptheunissen
CONTRIBUTOR ***

Vakantie tijdens langdurig ziek

door ptheunissen

Hoe kan ik toch 100% loon uitbetalen, vanwege opnemen van vakantie, bij een medewerker die langdurig gedeeltelijk ziek is en wordt gekort op de loondoorbetaling?

Er is geen aanvulling door de werkgever van toepassing.

7 ANTWOORDEN 7
Marjon Janssen
CHAMPION **

door Marjon Janssen

Het handmatig aanpassen van het ziekte kortingspercentage is geen optie voor ons met 3500 medewerkers. Visma zou hier iets qua inrichting in kunnen en moeten aanbieden voor therapeutisch werk 2e ziektejaar en verlof opname in het 2e ziektejaar, zodat we geen handmatige acties hoeven te verrichten. Daarvoor hebben we tenslotte een softwarepakket. 

astolk
CONTRIBUTOR ***

door astolk

wij voeren de verlofuren op op een component dat 30% uitbetaald over deze uren

Peter1982
CONTRIBUTOR ***

door Peter1982

Hoe verwerken jullie het dan als medewerker en reintegratie uren heeft en verlof opneemt in 1 maand? Heb je dan geen risico op overlap? Of ondervangen jullie dit door een controle hierop?

astolk
CONTRIBUTOR ***

door astolk

deze uren worden ook op een apart looncomponent geboekt dat 30% aanvult.

Peter1982
CONTRIBUTOR ***

door Peter1982

Hoi Astolk,

 

Bedankt voor je reactie. Wij doen dus op dat component beide in 1 keer berekenen en op 1 component om te voorkomen dat je meer dan 100% aanvult. Is er ergens dan ook ingericht dat deze twee bij elkaar niet meer kunnen zijn dan de uren die iemand ziek is? Is puur interesse hoor, het werkt bij ons goed maar we staan altijd open als er makkelijkere oplossingen zijn.

Goedgekeurde oplossing
Peter1982
CONTRIBUTOR ***

door Peter1982

Wij  gebruiken hierin dezelfde methode als bij reintegratieuren in het tweede ziektejaar. Dus zelf berekenen welk percentage van het maandsalaris moet worden aangevuld met 100% en dit invoeren op 11110 HM correctie ziekte kortingspercentage. 

Marjon Janssen
CHAMPION **

door Marjon Janssen

Voor een grote organisatie is het niet wenselijk om dit handmatig per persoon te moeten berekenen en vast te leggen. Daar hebben we tenslotte een software pakket voor die ons werk uit handen moet en kan nemen.