Mina produkter
Hjälp

Dags att uppdatera version ”18.3.1071” av Visma Mamut!

av Jonas Pålsson (Uppdaterad ‎09-11-2017 07:38 av Gunilla Bengtsson VISMA )

Alla versioner av Visma Mamut har ett inbyggt stoppdatum som är förinställt på 24 månader efter att den aktuella versionen blev producerad. Denna funktion har byggts in i systemet för att säkerställa att man som användare skall arbeta i ett aktuellt system. Används en version av systemet som är äldre än 24 månader kommer du få ett meddelande vid uppstart om att systemet måste uppdateras till en nyare version. Du får ett meddelande 14 dagar före stoppdatum och kan då klicka på ”Stäng” för att logga in och använda programmet som vanligt. När stoppdatumet har passerat kommer programmet att stängas och du kommer inte kunna logga in. Då måste man installera ny version som kan laddas ned via Visma’s Community och efter uppdatering av programfilerna kan systemet användas som vanligt. Stoppdatum för version 18.3.1071 är 2017-03-05.

För att kontrollera vilken version av Visma Mamut som du använder idag väljer man ”Hjälp/Om” i programmet. Om er version har högre versionsnummer än 18.3.1071 kan ni bortse från ovanstående information. 

Det rekommenderas dock att man kontinuerligt uppdaterar sitt system för att säkerställa att man har tillgång till ett aktuellt system och uppdaterad funktionalitet.

Den senaste versionen av Visma Mamut har versionsnummer 20.1.1849 och filer och vägledning för uppdatering och finns tillgängliga via fliken ”Ladda ner ditt program” i Visma Community.

6 SVAR 6

av Jonas Pålsson

Hej Tony!

När det gäller uppdatering till nyare SQL-version så gäller detta endast om man använder egen SQL-server, premium version, t.ex med anledning av att man har behov av större mängder data än vad som ingår i den Express version som medföljer systemet.
Har man installerat Mamut och använder medföljande SQL-version så uppdateras denna i samband med uppgradering av Mamut.
Support har kännedom om detta. Om du har varit i kontakt med vår support och upplever att du ej mottagit korrekt information i samband med din uppgradering eller har andra frågor gällande detta är du välkommen att kontakta mig direkt på jonas.palsson@visma.com

 

Med vänlig hälsning

/Jonas

av Jonas Pålsson

Hej Daniel!

Posten med datum för versioner av Mamut med stoppdatum är publicerad i detta forum och du finner den via denna länk.

En månad innan stoppdatum visas varningsmeddelande då man loggar in som superuser/admin i systemet. Två veckor senare visas även detta meddelande för övriga användare. Grundtanken med detta är att man skall ha tid på sig att förbereda och genomföra nödvändiga uppgraderingar.

Med vänlig hälsning

/Jonas

Anonymous
Inte tillämpbar

av Anonymous

Senaste Mamut uppdateringen som är v21 kräver nyare SQL version, något som supporten på Visma inte riktigt har koll på.

Anonymous
Inte tillämpbar

av Anonymous

Hittar inte posten du skulle göra?

 

Mvh,

 

Daniel

av Jonas Pålsson

Hej David!

Tack för din feedback, med anledning av detta goda önskemål kommer jag idag att publicera en ny post i detta community med en översikt av de versioner av Visma Mamut som per idag har ett definierat stoppdatum. 

 

Ha en fin dag!

/Jonas

David Larsson
CONTRIBUTOR *

av David Larsson

Varför kan man inte få information om när Mamutversionen som används blir inaktuell ?

Gör man enligt nedan så står det "Utgångsdatum: 2050-12-31"

(För att kontrollera vilken version av Visma Mamut som du använder idag väljer man ”Hjälp/Om” i programmet.)

Det vore ju värdefullt att vet, särskilt om nästa version kräver byte till nya datorer och server.

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här