Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

0-factuur maken

door Anonymous

Wij leveren als bedrijf ook producten onder garantie. Daar moet een 0-factuur tegenover staan, dus ook een verkooporder met als bedrag 0. Nu krijg ik de volgende melding: " Het afgeronde totaalbedrag van de verkooporder mag niet nul of minder zijn. " 

Hoe los ik dit op dat ik deze order verder kan verwerken? 

7 ANTWOORDEN 7
Nancy Groeneweg
CONTRIBUTOR **

door Nancy Groeneweg

Inmiddels is het 15-02-2023 en is de optie om een 0,- factuur te maken nog steeds niet aanwezig. Ik heb nu namelijk een klant die ook 0,- facturen moet maken. Hoe kan ik dat nu doen? Ik ga de klant geen factuur laten sturen van € 0,01, want dat is niet wat de opdrachtgever kan accepteren.

Nina Kouvelt
CONTRIBUTOR **

door Nina Kouvelt

Ik zit ook nog steeds met smart op deze optie te wachten. Ik begrijp niet dat het nog steeds niet geregeld is.

Sander Kreuze
CHAMPION ***

door Sander Kreuze

Ik maak hiervoor altijd een factuur van € 0.01 en daarna boek ik het af via een handmatig boekstuk. 

door Mayron Beudeker (Bijgewerkt ‎17-01-2019 14:15 door Mayron Beudeker VISMA )

Beste Gebruiker,

 

In Visma eAccounting is het niet mogelijk om een verkoopfactuur met een bedrag van 0 euro aan te maken. Wellicht is het een praktische workarround voor je om een debetfactuur van 1 cent aanmaken waarna je deze weer crediteert.

 

Aangezien de optie om een 0-factuur aan te maken niet aanwezig is in Visma eAccounting, nemen we jouw signaal graag mee ter verbetering van onze dienstverlening. Visma eAccounting is volop in ontwikkeling en er komt regelmatig nieuwe functionaliteit bij. Indien er nieuwe functies zijn toegevoegd, dan zal dit kenbaar worden gemaakt via een nieuwsbericht op de community.

 

Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen? Abonneer je dan nu op de nieuwsberichten van de community. Dit doe je door via het rubriek 'Nieuws' bovenin te klikken op de menu-knop aan de rechterzijde, en te kiezen voor 'Abonneren'.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Bedankt voor de reactie. Dat is toch eigenlijk te gek dat dit niet kan. Ik snap ook wel dat ik een factuur kan crediteren, maar dat is nogal dubbel werk. wij leveren een service onder een garantie. Deze is eerder betaald door een klant. Die klant moet een 0-factuur krijgen, waarop staat welke diensten hij/zij op dat moment gratis krijgt. Dat dit niet kan, is echt wel een gemis. Dat kan toch niet?!

Nina Kouvelt
CONTRIBUTOR **

door Nina Kouvelt

Helemaal mee eens. Wij leveren ook regelmatig goederen onder garantie of voeren werkzaamheden uit onder garantie. Wij willen dan graag aan de klant laten weten dat zij garantie hebben gekregen. Dit kan echt niet!

EeuweVandyke
CONTRIBUTOR *

door EeuweVandyke

Het is 12-2021 en het kan nog steeds niet. Ik zit met hetzelfde probleem. Ik ben gedurenede dit jaar overgestapt van Acumulus ivm overgaan zzp naar B.V., maar bij een aantal zaken in Visma denk ik toch waarom zo moeilijk. In Visma kan veel meer  dan in Acumulus, dus ik heb niet echt een keuze.

Maar Visma zou ook gewoon een waarschuwing kunnen geven. "We zien dat het bedrag van de factuur 0 euro bedraagt. Weet u zeker dat u deze factuur wilt aanmaken/versturen/etc."