Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Hoe boek ik het beste een prive storting via een banktransactie in?

door Anonymous

Goedemiddag,

 

Ben nog maar net begonnen.... dus misschien een domme vraag met een simpel antwoord.

 

Mijn vraag is hoe ik het beste een privestorting op mijn zakelijke verwerk

Ik voor de transactie in bij kas- en bankransacties en daarna kies ik "Stem af" maar waarmee kan ik het best afstemmen? Voor huur is er bijvoorbeeld een sjabloon, zou ik dat voor prive ook moeten maken? 

Iemand een tip?

 

Alvast bedankt.

Groet,

Mario

 

 

2 ANTWOORDEN 2
Goedgekeurde oplossing
Mayron Beudeker
VISMA

door Mayron Beudeker (Bijgewerkt ‎08-11-2018 09:59 door Mayron Beudeker VISMA )

Beste Mario,

Een manier om privé stortingen makkelijker te verwerken is inderdaad door gebruik te maken van een boekingssjabloon. In het boekingsjabloon geef je dan aan welke grootboekrekening(en) moet worden gebruikt na selectie. In Visma eAccounting is er al een voorgeprogrammeerde grootboekrekening aanwezig die bestemd is om privé stortingen te verwerken: 0640 privé stortingen. Hoe je deze instelt in een boekingssjabloon, vindt je terug via het Supportpannel.


Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de automatische herkenning. Verwerk je een privé storing de eerste keer(handmatig), en selecteer je de grootboekrekening 0640 privé stortingen, dan wordt deze keuze onthouden. Meer over het handmatig verwerken van een banktransactie vindt je terug in deze supportvideo.

 

Komt de omschrijving van de volgende privé storting gedeeltelijk of volledig overeen met de omschrijving van de verwerkte privé storting, dan wordt de eerder gebruikte grootboekrekening bij het afstemmen automatisch voorgesteld. Zie ter beeldvorming het schermafdruk hieronder.

herkenning.png

 

Nadat je hebt gedrukt op de groene knop 'Kies rekening', wordt de voorgestelde grootboekrekening automatisch geselecteerd. Ook wordt het bedrag op de regel automatisch ingevuld. Het enige dat je dan nog hoeft te doen, is te klikken op 'Boek' waarna de privé storting is verwerkt.

herkenning2.png

 

Ik hoop dat je met behulp van deze informatie verder kunt.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Jesse Z
CONTRIBUTOR *

door Jesse Z

Beste Mayron. Ik zit momenteel met het zelfde probleem, maar is het niet zo dat bij deze boeking er een negatief eigen vermogen ontstaat? Alvast bedankt.

 

Gr, 

 

Jesse