Mijn Communities
Help
Gert_Broekforint
CONTRIBUTOR **

Overstap naar e-Accounting

door Gert_Broekforint

Na jarenlang Mamut te hebben gebruikt stappen wij per 1 januari over op e-Accounting. De meeste dingen zijn mij wel duidelijk. Met één ding heb ik wel moeite.

Hoe brengen we onze vaste activa met de goede aanschafwaarde en de goede cumulatieve afschrijvingen over in e-accounting?

Graag jullie tips hoe ik dit het beste kan doen.

 

Bij voorbaat bedankt, Gert

4 ANTWOORDEN 4
Gerrit Schouten
CHAMPION *

door Gerrit Schouten

Qua historie heb je dan wel een probleem, zie ook eerdere topics hierover. In eAccounting is het niet mogelijk om een historie mee te nemen bij het invoeren van activa om af te schrijven.

Gert_Broekforint
CONTRIBUTOR **

Beste Gerrit,

 

Dank voor jouw toevoeging. Ik heb het eerdere topic even opgezocht.

Kennelijk is er dus sinds december 2021 geen ontwikkeling geweest om de activa waar al eerder op is afgeschreven goed in de activalijst te krijgen. Of interpreteer ik dat niet goed.

Dan moet ik dus van de bestaand activa alsnog een spreadsheet bijhouden en kunnen alleen nieuw aangeschafte producten na 1/1/2023 in de vaste activalijst worden bijgehouden. Klopt dat?

 

Ik hoop dat daar alsnog een oplossing voor komt.

Goedgekeurde oplossing
Gerrit Schouten
CHAMPION *

Je interpretatie over de voortgang is juist. Het prioriteitenlijstje van Visma ken ik niet, maar op basis van ervaringen met andere items kan het nog best een tijdje duren voordat deze wens is gehonoreerd (hoewel, resultaten uit het verleden......).

Ikzelf heb waar dit speelde de boekwaarde van per 31-12-2022 (in jouw geval), ingevoerd als investeringsbedrag per 1 januari 2023. Vervolgens met de afschrijvingstermijn gevarieerd naar gelang er al was afschreven. Dat is m.i. een werkbare oplossing.

Ik weiger om met Excel te werken in dezen. Eén van de redenen waarom ik voor eAccounting koos was de mogelijkheid van afschrijven. De functionaliteit kan zeker beter, maar ik wil niet terug naar 'handwerk'.

Goedgekeurde oplossing
Dudu Kilic
VISMA

door Dudu Kilic

Beste Gert (@Gert_Broekforint),

 

Hartelijk bedankt voor je bericht op het forum.

 

Vanuit het menu Instellingen voer je de openingsbalans in. Hierna maak je het activum aan in je Visma eAccounting. Tijdens het aanmaken van het activum vul je in het veld Recente afschrijving, de datum van het laatst afgeschreven afschrijving in. Hierna vul je in het veld Boekwaarde het resterend bedrag in dat nog afgeschreven dient te worden.  

 

Klik hierop voor de video en op dit linkje voor meer informatie vanuit onze Help Centre weergegeven. 

 

 


Met vriendelijke groet,


Dudu Kilic/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!