Mijn Communities
Help
RonaldHof
CONTRIBUTOR **

Voorschotten energie boeken

door RonaldHof

Hallo

 

Hoe boek ik in eAccounting bij inkoop voorschotten nuts (gas en electra) in en dan met name hoe ga je om met BTW. Pas na een jaar krijg je de afrekening van het nutsbedrijf met daarbij een specificatie van verbrui en dus de exacte BTW. Bij de voorschotten is het lastig om BTW op te voeren, zeker in deze tijd waarin het van 21% naar 9% en weer naar 21% gaat. Verreken je de BTW pas bij de jaarafrekening met de belastingdienst of per maand en in dat geval hoe dan omdat je het exacte bedrag niet weet.

3 ANTWOORDEN 3
Sander Kreuze
CHAMPION ***

door Sander Kreuze

Een voorschot is toch ook gewoon een factuur die je in je administratie verwerkt via een inkoopfactuur? De btw vorder je dan direct terug. De factuur is te downloaden via Mijn Vattenfall Zakelijk https://www.vattenfall.nl/grootzakelijk/klantenservice/mijn-vattenfall-zakelijk/

 

Ik zie dat Vattenfall voor het MKB een e-factuur kan versturen die automatisch in je boekhoudpakket wordt afgeleverd? Dat zou helemaal top zijn, zie ook https://www.vattenfall.nl/mkb/klantenservice/e-facturatie/

 

Anders even contacten met Vattenfall.

 

Ben benieuwd of je zo geholpen bent.

Sander Kreuze
CHAMPION ***

door Sander Kreuze

Je boekt toch de maandelijks de factuur in van de energieleverancier? 

 

Als je geen facturen inboekt zou ik een Handmatig boekstuk aanmaken en die verdelen over de maanden waarop de kosten betrekking hebben. In de verdeling houd je geen rekening met BTW. Het BTW bedrag krijg je immers terug van de belastingdienst, indien je btw plichtig bent.

RonaldHof
CONTRIBUTOR **

door RonaldHof

Ik krijg geen maandelijkse factuur van Vattenfall maar één per jaar en achteraf. Volgens mij is dat standaard. De maandelijkse voorschot-betaling gaan met automatische incasso. Uit je antwoord begrijp ik dat je met voorschotten geen rekening hoeft te houden met BTW.