Mijn Communities
Help
Wessel Huisman
CONTRIBUTOR ***

Zojuist 2 uur bezig geweest met banktransacties handmatig afstemmen.

door Wessel Huisman (Bijgewerkt ‎17-10-2023 12:48 door Wessel Huisman )

Pfoe... 

 

Zojuist ben ik 2 uur bezig geweest met het afstemmen van banktransacties van Facebook. Klant heeft in een korte periode 4.000 kleine transacties overgemaakt richting Facebook. Al deze kleine transacties kan ik mooi filteren op omschrijving, maar ik moet deze 1 voor 1 wegboeken. Wat een ramp. 

 

In een pakket als e-Boekhouden had ik dit binnen 7 seconden kunnen doen. In Visma moet het allemaal handmatig, voor deze klant ga ik maar overstappen naar een ander pakket.

 

Mijn vraag aan Visma: 

Wanneer komt er nu eindelijk een mogelijkheid tot selecteren van meerdere banktransacties om deze vervolgens op dezelfde btw code en grootboekrekening te kunnen afstemmen? 

Op deze manier kost het enorm veel tijd.

7 ANTWOORDEN 7
Dudu Kilic
VISMA

door Dudu Kilic

Beste @jdolmans @Wessel Huisman @Tineke M -All Counts- @financien @Sander Kreuze ,

 

Met oprechte dankbaarheid willen we onze waardering uitspreken voor jullie waardevolle ervaringen en de inzichten die jullie met ons hebben gedeeld via ons forum.

 

We willen benadrukken dat we ons volledig bewust zijn van de behoefte aan verbeteringen in onze kas- en bankmodule. Het is een kwestie die onze volledige aandacht heeft.

 

Op basis van onze huidige stand van zaken en de prioriteiten binnen ons ontwikkelingsproces, koesteren we de hoop om volgend jaar de eerste stappen te zetten naar de verbetering van deze module.

 

Jullie feedback speelt een cruciale rol in ons streven naar voortdurende verbetering en we zijn zeer dankbaar voor jullie betrokkenheid. We blijven luisteren naar jullie suggesties en werken hard om jullie verwachtingen te overtreffen.


Met vriendelijke groet,


Dudu Kilic/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Aga1123
CONTRIBUTOR **

door Aga1123 (Bijgewerkt ‎23-11-2023 19:06 door Aga1123 )

Worden er dan ook verbeteringen aangebracht op het gebied van matching? Nu is het te vaak zo dat het boekingsvoorstel niet juist is, bijvoorbeeld niet de juiste periode (lees: factuurnummer) of juist alleen gematcht op factuurnummer óf alleen op bedrag (waarbij dezelfde waarden dus vaker bij verschillende crediteuren voor kunnen komen). Het is niet eenvoudig om te zien of een match met de juiste factuur is gemaakt (misschien wel op een UHD of 4K beeldscherm, maar niet op de 1920x1080 schermen die wij gebruiken), dat vereist veel klikwerk en de discipline om op dieper niveau te controleren wanneer je niet in één oogopslag zeker van de juiste afstemming bent. Misschien een optie om naast een groene knop (match obv 3 gegevens), ook een gele (obv 2 gegevens) en een grijze (1 gegeven) kleur te bebruiken voor de "boek"-knop.

Tineke M -All Counts-
CONTRIBUTOR ***

door Tineke M -All Counts-

Wow, wordt hier echt niets aan gedaan? Ik moest laatst ook de jaarfacturering van een klant afstemmen. Dat heeft me een RSI arm opgeleverd die dagen. Allemaal repeterende handelingen en waarom eigenlijk. Dit moet Visma nu echt heel snel oplossen hoor.

jdolmans
CONTRIBUTOR ***

door jdolmans

Dit request hebben we ook al vaak aangegeven.

Het standaardantwoord van Visma hierop dat dit aan de wensenlijist is toegevoegd. Het staat daar al zeker 5 jaar op, dus ik zou maar niet teveel hopen dat het er snel komt... 

financien
CONTRIBUTOR *

door financien

Wij wachten hier ook al lang op! kost veel te veel tijd om als die handmatige betalingen los van elkaar te moeten afstemmen. 

Sander Kreuze
CHAMPION ***

door Sander Kreuze

Deze boekingen moeten inderdaad volledig automatisch kunnen, hetzij via facturen hetzij via autocoderingen.

suzandejongste
CONTRIBUTOR **

door suzandejongste

Op deze functie wachten wij ook al heel lang! met name voor privé opnames zou dit zo fijn zijn als het in één keer gedaan zou kunnen. Zoveel boekhoudpakketten hebben dit al. Het is echt een noodzakelijke functie voor een boekhoudprogramma die nu nog bij Visma mist. 


---
Boekhoudkantoor www.zjadvies.nl
Jouw (bedrijfs)naam op accessoires www.thembar.nl