Mijn Communities
Help
Rens de Jongh
CONTRIBUTOR ***

afletteren inkoopfacturen vreemde valuta

door Rens de Jongh

Er zijn inkoopfacturen geboekt in vreemde valuta (USD en GBP). Ik heb begrepen dat de betaling van een eurobankrekening wel kan, maar er zijn er enkelen, die zijn prive betaald en wil ik dus handmatig boeken als betaald via rek.courant. Alleen dan worden alleen de crediteuren gezien die in euro's staan. Hoe kan ik die toch boeken als betaald? Percé de factuur in euro's boeken? Of is er een andere manier?

Alvast dank.

2 ANTWOORDEN 2
Goedgekeurde oplossing
Dudu Kilic
VISMA

door Dudu Kilic

Beste @Rens de Jongh ,

 

Hartelijk bedankt voor uw bericht op het forum.

 

Helaas is het niet mogelijk om de in USD en GBP geboekte inkoopfacturen, die privé zijn betaald, direct vanuit het 'Nieuw Boekstuk'-venster te boeken.

Een alternatieve methode is om via 'Kastransactie' een nieuwe transactie aan te maken, waarbij je kiest voor een buitenlandse bank en GBP of USD
. Na het uitvoeren van deze transactie, kun je op 'Stem Af' klikken en de betreffende USD/GBP factuur selecteren.

Vervolgens is het corrigeren van de kasrekening door de privérekening te selecteren als tegenrekening en de boeking af te ronden. Deze handeling voer je uit binnen het menu 'Boekhouding', door naar 'Boekstuk' te gaan en te kiezen voor 'Nieuw boekstuk'.


Met vriendelijke groet,


Dudu Kilic/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
EMulleners
CHAMPION ***

door EMulleners

Je hebt de inkoopfactuur in de valuta ingegeven. Dan ga je naar de banktransactie en kiest bewerken. Daar geef je de valuta in en het bedrag van de factuur in de vreemde valuta. Dan kun je wel afstemmen.

EMulleners_0-1701956572875.png