Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Betaling facturen via ABN AMRO

door Anonymous

Gisteren een betaling klaargezet via Visma betaling verwerken. Deze werd gelijk opgepikt door de ABN middels de nieuwe boekhoudkoppeling, die live is per 24/1/22.

Vandaag wederom een betaling klaargezet via Visma betaling verwerken. De facturen waar het om gaat staan op Afgedrukt, maar de betaling staat niet in Autopay en de betaling is ook niet als batch bij de ABN terecht gekomen. Is er iets veranderd?

1 ANTWOORD 1
Goedgekeurde oplossing
sanderdercksen
VISMA

door sanderdercksen

Hoi Wendy, het klopt inderdaad dat gisteren de betaling direct door de ABN opgepakt werd. Deze wijziging bleek (ten onrechte) al actief voor alle ABN rekeningen, zonder dat dit was aangekondigd en er een keuze gemaakt kon worden. Op dit moment staat de instelling weer op de reeds in gebruik zijnde optie, namelijk "Handmatige betalingen" (zie afbeelding). We zullen binnenkort de keuze voor "Automatische betalingen" activeren en dit dan ook tijdig aankondigen. Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om de keuze voor "Automatische betalingen" al te activeren binnen Autopay. 

Mocht de instelling in uw situatie nog niet op "Handmatige betalingen" staan, dan kunt u deze opnieuw inschakelen (In Autopay, tab Administratie). Daarna is het uiteraard weer mogelijk om het SEPA bestand op te halen.

 

sanderdercksen_0-1643127152061.png