Mijn Communities
Help
Erik Janssen
CONTRIBUTOR ***

Crediteuren betaling buiten EU

door Erik Janssen

Hallo,

 

Bij crediteuren binnen de EU kun je de benodigde bankgegevens invoeren om betalingen te doen, hoe is het mogelijk om de juiste gegevens bij een crediteur buiten de EU in te geven b.v. Azie waar een hele reeks aan gegevens ingevuld moet worden voor een betaling.

 

Met vriendelijke groet,

Erik

3 ANTWOORDEN 3

door sanderdercksen

Dit kan worden geconfigureerd in de betaalmethode die is gekoppeld aan de crediteur. Als voorbeeld een betaalmethode die voor buitenlandse betalingen is geconfigureerd:

2018-11-19 16_13_47-Betaalmethoden.png 

Door het koppelen van deze betaalmethode aan de crediteur kunnen de aanvullende gegevens bij deze crediteur vastgelegd worden:

2018-11-19 16_15_14-Crediteuren.png

Erik Janssen
CONTRIBUTOR ***

door Erik Janssen

Hallo Sander,

 

Hebben de betaalmethoden altijd een vaste nummering? zoals 1 handmatig, 2 automatisch betalen (autopay), 5 incasso (B2B) (deze staan standaard zo bij de betaalmethoden en niet opvolgend genummerd zoals je kunt zien)?

Zijn de instellingen van de metaalmethoden zoals deze non sepaScreenshot_2018-11-20 Betaalmethoden.png ergens te vinden?

 

door sanderdercksen

Deze betaalmethoden worden inderdaad als een soort standaard meegeleverd met een vaste nummering. De nummering is niet opeenvolgend, zodat je eventueel eigen betaalmethoden er nog tussen kunt voegen. Wanneer je eigen betaalmethoden toevoegt moet deze wel gekoppeld worden aan de corresponderende bank-/kasrekening (let op: gebruik voor het doen van betalingen altijd een aparte betalingen onderweg bankrekening).

 

Je kunt betaalmethode 3 als voorbeeld gebruiken, deze is als voorbeeld voor BTL91 betalingen meegeleverd. Echter BTL91 zal vanaf 2019 komen te vervallen. De parameters bij BTL91 kunnen  ook toegepast worden voor "wereldbetalingen".