Mijn Communities
Help
Annemiek Hendrix
CONTRIBUTOR ***

AMS nabetaling of herrekening?

door Annemiek Hendrix

Collega's,

 

De NVZ adviseert de AMS salarisverhoging per 1 febr 23 niet in een herrekening te doen, dit omdat de belastingdienst dit niet wil. Hoe hebben jullie het verwerkt? Als nabetaling of in een herrekening?

2 ANTWOORDEN 2
Goedgekeurde oplossing
Annemiek Hendrix
CONTRIBUTOR ***

door Annemiek Hendrix

Visma verwerkt het volgens de regels van de belastingdienst, afgehandeld voor mij.

Annemiek Hendrix
CONTRIBUTOR ***

door Annemiek Hendrix

Dit bericht kwam van de NVZ, heel benieuwd hoe mijn ziekenhuiscollega's en daarbij ook VISMA hiermee zijn omgegaan?? Bericht van de NVZ is helaas alleen gericht op AFAS klanten.

 

Op 22 maart hebben de NVZ-leden informatie gekregen over de betaling van de salarissen met terugwerkende kracht aan de medisch specialisten in dienstverband. De Belastingdienst staat alleen een herrekening toe door middel van een nabetaling. Deze informatie was vooral relevant voor de instellingen die AFAS als salarisverwerker hebben.

De afgelopen week heeft de NVZ nauw contact onderhouden met AFAS over de vervolgaanpak. AFAS heeft inmiddels een stappenplan ontwikkeld om de betalingen aan de medisch specialisten te corrigeren. Dit stappenplan heeft AFAS op 28 maart naar de contactpersonen van de lidinstellingen gestuurd. In het stappenplan staat ook contactinformatie, mochten er nog onduidelijkheden en/of vragen zijn.