Mijn Communities
Help
sevilinanbil
CONTRIBUTOR *

co2 uitstoot registreren niet mogelijk bij vaste reiskostenvergoeding

door sevilinanbil

Wij betalen per maand een vaste reiskostenvergoeding aan de medewerkers uit op basis van het afstand tussen hun woon en werkverkeer. Dit doen we o.b.v. de 214 dagen regeling van de Belastingdienst en dan naar aantal vaste dagen dat zij op kantoor komen. Zij voeren dus geen reiskosten in via Visma HRM. Hierdoor kunnen wij nu niet de zakelijke km en de brandstoftype registreren. Visma heeft hier geen ander oplossing voor. Zijn er nog meer bedrijven die hier ook tegenaan lopen? Wij willen dit dan in een Excel bijhouden weer obv de 214 dagen regel van de Belastingdienst, waar we niet echt blij van worden.

Ander ideeën?

3 ANTWOORDEN 3
Michaelschot
CONTRIBUTOR **

door Michaelschot

Het ministerie schrijft voor dat een enquête een mogelijkheid is. Dat levert alsnog een dubbele registratie op, vandaar de wens om het via de reiskostenregeling te registreren.  

door Rene van Jole

dank voor uw bericht dit is meer een bericht voor het Forum 

Ik ga dit bericht verplaatsen naar het Forum 

 

Het ministerie schrijft voor vaste reiskosten woon werk een enquete voor ( zie ook bericht en linken van het misterie in de kennisbank waar een uitleg staat over wat het ministerie verwacht ) 

John Bouwman
CHAMPION **

door John Bouwman

Ook wij worstelen nog met hoe we dit vorm gaan geven. Wij kennen een mix van 214 regeling en reisdagen die vanuit een tijdregistratie systeem worden ingelezen.  Zou toch wel heel fijn zijn als medewerkers in Visma het brandstoftype ergens kunnen vastleggen.

John Bouwman