lai iegūtu personalizētu skatu.
lai iegūtu personalizētu skatu.
Labdien!
Darbiniekam izsniegta darbnespējas lapa A 27.12.2025-04.01.2026. Horizon veicu aprēķinu. Nosūtīju DD ziņojumu no Horizon ar pilnu pārliecību, ka viss labi. Taču izrādījās, ka Horizon šo aprēķināto summu ielicis DD ziņojuma ailē 6.ailē, kā precizētās aprēķinātās iemaksas, un VID to uzskata par 2025.gada ienākumu. Kāds var šo izskaidrot?
Atrisināts! Doties uz risinājumu
Nu tā jau arī sanāk.
Ja šī DNL lapa būtu aprēķināta decembrī - Horizon pats sadala pa periodiem un summu par 27.12.2025.-31.12.2025. nosūtītu uz decembra DD ziņojumu, par 01.01.2026.-04.01.2026. uz janvāra DD ziņojumu.
Ja lapu aprēķina janvārī, tad janvāra daļa aiziet uz janvāra DD ziņojumu un decembra daļa - janvāra DD ziņojumā precizētajās iemaksās, jo attiecas uz iepriekšējo mēnesi.
Paldies par atbildi. Tikai interesanti, ka Horizon visu aprēķināto summu ielika precizējumā un kad iesniedzu PPFPIS, tad šī summa nebija iekļauta decembra ienākumā, jo izmaksāta janvārī, kas arī loģiski. Bet VID to redz citādāk. Un tad rodas jautājums - cik saprātīgs ir šāds dalījums? Es saprotu, ka Hozrizon paredzēts lieliem uzņēmumiem ar simtiem un tūkstošiem darbinieku, kuriem šāds dalījums ir nozīmīgs.
Labdien!
Horizon nešķiro klientus - lieli, mazi, vidēji. Atskaites veidotas vadoties pēc likumdošanas un citiem normatīviem aktiem.
Kas attiecas uz atskaiti Darba devēja ziņojums.
29. Pārskata mēnesī darba devējs (maksātnespējas procesa administrators, jaunuzņēmums, lēmējiestāde un izpildiestāde) precizē darba ņēmēja darba ienākumus un obligātās iemaksas:
29.1. par iepriekšējo mēnesi pirms pārskata mēneša (arī par tām personām, kuras pārskata mēnesī nav darba ņēmēja statusā, bet iepriekšējā mēnesī pirms pārskata mēneša bija darba ņēmēja statusā). Darba devēja ziņojumā norāda darba ienākumus (6.aile) un obligāto iemaksu (7.aile) palielinājumu vai samazinājumu;
Paldies par skaidrojumu! Es nerakstīju, ka Horizon šķiro klientus. Es kādreiz strādāju ar pavisam nelielu grāmatvedības programmu, un ņemot vērā uzņēmumā aprēķinātās algas apjomus, un to, ka neviens pabalstus nepieprasa es "pārkāpu" normatīvos aktus un nedalīju summas pa mēnešiem" 🙂 Es visu saprotu un normatīvos aktus arī mazliet zinu. 😊 Vienkārši pirmo reizi saskaros ar šo - gadam mainoties. Un ņemot vērā, to ka uzticos Horizon aprēķiniem, es nosūtīju DD ziņojumu automātiski, nemaz neiedziļinoties. Kad VID uzrakstīja, ka dati nesakrīt, sāku pētīt. Nākamreiz būšu jau ar pieredzi.
Ja jums pēc kalendāra 02.01. atstrādāja 17.01., un 01.01.-04.01. pēc kalendāra visas brīvdienas, kurās neapmaksā A lapu, tad jā, tie sanāk visi 2025. gada decembra izdevumi!
PPFPIS atskaite no programmas jāņem pēc dokumenta datuma, ne aprēķina. Bet visticamāk uz gada IIN atskaites sagatavošanu vēl nebija sarēķinātas janvāra algas, tādēļ sanāk koriģēt pēc tam šo summu un sniegt precizējumu.
Pieseko šai ziņai klikšķinot uz trim punktiem augšējā labajā šī raksta stūrī un izvēlies Abonēt. Tu vari izvēleties par kādu saturu saņem ziņas e-pastā!
Sīkāk par abonēšanas iespējāmSporta iela 11, Rīga, LV-1013
Visma birojs: +371 67116211
Horizon atbalsts: +371 67116299
E-pasts: [email protected]