Mijn Communities
Help
Thommy Spoelstra - Confina
CONTRIBUTOR ***

Melding bij reeds geplande procedure om vervuiling te voorkomen

door Thommy Spoelstra - Confina
Status: Realisatie waarschijnlijk

We zien regelmatig dat een procedure meerdere keren wordt gestart. Bijvoorbeeld als een medewerker ziet dat hij/zij iets moet uploaden, een dag later terug gaat naar Mijn Talent met het document paraat, en dan opnieuw op de tegel klikt in plaats van naar de Taken gaat.

 

Het zou fijn zijn als er een melding in beeld komt als die procedure al 'gepland' is, om medewerkers erop te attenderen dat de procedure al loopt.

Nog beter zou zijn als je per procedure (zowel Workflow Plus als Actie Persoonsgegevens) middels een vinkje kunt aangeven of deze meerdere keren gestart mag worden voor 1 persoon.

3 Opmerkingen
door Rene van Jole
Status changed to: Status: In onderzoek

Hartelijk dank voor je idee.
Graag houden wij in de gaten hoeveel stemmen je idee krijgt. We zullen vervolgens op basis van het aantal stemmen in combinatie met de strategie van het product je idee al dan niet op de backlog opnemen. We zullen je via dit idee op de hoogte houden van de status.

Toelichting mbt de statussen vind je ook in FAQ

Nbastiaanse
CHAMPION *
door Nbastiaanse

Dit zou heel fijn zijn. We hebben nu in diverse workflows maar bevestigingsmails toegevoegd in de hoop dat gebruikers hierdoor beseffen dat ze de workflow hebben uitgevoerd maar zelfs dan krijgen we nog regelmatig 5-10 aanvragen voor bijvoorbeeld een werkgeversverklaring voor 1 medewerker.

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Realisatie waarschijnlijk

Je idee heeft de status "realisatie waarschijnlijk" gekregen, daarmee is het op de Roadmap geplaatst onder nummer 5551 en 5247 deze zijn aan elkaar gerelateerd.

 

Dat het op de Roadmap staat betekent niet dat het verzoek altijd op korte termijn kan worden ingepland. Het aantal ideeen is vele malen groter dan we kunnen realiseren waardoor het best nog lang zou kunnen duren voordat uw idee ingepland kan gaan worden. Voor meer informatie over deze en andere statussen verwijzen we je graag naar de FAQ