Mijn Communities
Help
WesleyW
CHAMPION *

Verlof in CAO VVT juist verwerken

door WesleyW
Status: Afgewezen

In CAO VVT staat de volgende tekst opgenomen:
"Ben je in dienst gekomen vóór de 16e van de maand, dan telt deze hele maand mee voor de opbouw van vakantie-uren. Ben je uit dienst gegaan na de 15e van de maand, dan telt deze hele maand mee voor de opbouw van vakantie-uren."

https://www.fnv.nl/getmedia/94c802ad-e1f0-4a2f-a026-1cab1527dd38/VVT-cao_.pdf?ext=.pdf 

 

Op dit moment is het niet mogelijk om deze regel uit de CAO met de Verlofmodule uit te voeren. 

Hierdoor moeten wij dit voor onze medewerkers handmatig uitrekenen 


Alle berekeningsmethodieken, zo ook de PRO RATO instellingen enz. geven toch niet helemaal het gewenste resultaat op de verlofkaart.

 

Antwoord van Visma:

"Je hebt gelijk, voor zover mij bekend dit is niet mogelijk:
Basisaanspraken worden gegeneerd op basis van deeltijdfactor en (weliswaar optioneel, maar wel default aan) rekeninghoudende met in/uitdiensttredingsdatum. Dit is een “simpele” rechttoe, rechtaan berekening, waar dus geen rekening gehouden wordt met een gedifferentieerde aanspraak opbouw.

 

Pas bij de extra verlofaanspraken is dit mogelijk. Hoewel dit alleen kan in specifieke categorieën (leeftijd, dienstverband en schaal), kan dit simpel gebypassed worden door dit zo in te richten dat iedereen hier aan kan voldoen.
Stap 2 is dan echter om de gewenste gedifferentieerde aanspraakregel in te richten. Hier is geen passende aanspraak/rekenregel."

4 Opmerkingen
door Rene van Jole
Status changed to: Status: In onderzoek

Hartelijk dank voor je wens.
Graag houden wij in de gaten hoeveel stemmen je wens krijgt. We zullen vervolgens op basis van het aantal stemmen in combinatie met de strategie van het product je wens al dan niet inplannen. We zullen je via deze wens op de hoogte houden.

WesleyW
CHAMPION *
door WesleyW

Goedemorgen Rene, 

 

Bedankt voor je reactie. Het juist uitvoeren van een CAO is toch een kerntaak van een HRM pakket? Bij mijn inziens zou, dit punt gewoon moeten worden doorgevoerd ongeacht het aantal stemmen?

 

Groet, Wesley

JvRaan
VISMA
door JvRaan

Beste Wesley, dit is wel degelijk mogelijk. Maar vanuit het gemak wordt er soms (in overleg met de klant) gekozen voor verlof over een jaar berekend. Maar zou je verlof aanspraken per maand toe bedelen dan krijg je meer opties.

Nu gaat dat heel eenvoudig om de 144 uur door 12 te delen maar met bv bovenwettelijk verlof 58.4 uur komt op 4.86666667 en dat kan op jaar basis met afrondingen (4.87x12=58.44) soms niet exact meer op 58.4 komen wat vragen kan opleveren.

Advies is om nieuwe regel voor verlofdefinitie te maken en dan de maandberekening in te richten zodat je niet met terug werkende kracht de eerdere berekening aantast. Een consultant kan je daarbij helpen indien nodig.

 

JvRaan_0-1653292052043.png

 

 

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Afgewezen

Zie input van Joop in dit verzoek