Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Salarisdossier autoriseren op afdeling niveau (DOSS-I-60)

door Anonymous
Status: Realisatie onwaarschijnlijk

Nu kun je in salarisdossier iemand alleen autoriseren voor het hele ceanummer, van de grotere werkgevers krijgen we steeds vaker de vraag om iemand alleen voor een bepaalde afdeling te autoriseren. Tot op heden is dat niet mogelijk, het zou fijn zijn als dit op afdelingsniveau (kostenplaats) zou kunnen

2 Opmerkingen
Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Helemaal mee eens, Edwin. Zeker in het kader van de AVG is dit van belang. Bij meerpitters mogen betrokken wel het salarisdossier inzien van de mensen waarvoor ze verantwoordelijk zijn; niet van de mensen die onder de verantwoordelijkheid van een ander vallen. De noodzaak is dus alleen maar toegenomen i.p.v. afgenomen, zoals de aktie van Raet laatst suggereert.

door Peter van Miltenburg
Status changed to: Status: Realisatie onwaarschijnlijk

In de huidige situatie is het niet mogelijk om te autoriseren op een lager niveau dan CEA-nummer/Instellingnummer in Salarisdossier Gemal en Bedrijfsnummer in Salarisdossier Business. De reden hiervoor is dat de daarvoor benodigde informatie niet beschikbaar is in het autorisatiemodel van Salarisdossier. Om dit te realiseren moet het autorisatiemodel worden herzien en herbouwd inclusief de koppeling naar gebruikersbeheer, maar ook is het de vraag of dit noodzakelijk en wenselijk is.


In principe is Salarisdossier alleen toegankelijk voor een salarisadministrateur die de hele productie kan beheren. Het uitgangsunt is daarom steeds geweest dat er geen gebruikers zijn die slechts delen van een productie mogen zien (bijvoorbeeld op basis van een afdeling). Het merendeel van de rapporten is namelijk op CEA/bedrijfsniveau en bevat medewerkeroverstijgende informatie. Alleen de salarisspecificatie en jaaropgaven (en enkele andere rapportages) zijn op medewerkerniveau, dus alleen die documenten zouden kunnen worden gefilterd op afdeling (als we die informatie beschikbaar zouden hebben in Salarisdossier). De vervolgvraag is dan ook welke gebruikers anders dan de eerder genoemde salarisadministrateur de salarisspecificatie zouden mogen zien. In principe is dat niet nodig, omdat de salarisspecificatie en de jaaropgave alleen bedoeld is voor de medewerker. Verder is alle relevante informatie voor andere gebruikers ook via de HR-module en/of Self Service beschikbaar, waardoor er geen gerechtvaardigd belang is om andere gebruikers toegang te geven. Tenslotte staat er op salarisspecificatie ook informatie die zeer privacygevoelig is en niet relevant is voor andere gebruikers dan een salarisadministrateur, zoals BSN, bankreningnummers, loonbeslagen, vakbondscontributies en andere privacygevoelige gegevens.

Gezien de grote impact van een dergelijke wijziging en de geringe noodzaak voor onze klanten in het algemeen is het niet waarschijnlijk dat dit idee binnen afzienbare tijd gerealiseerd zal worden.