Mine områder
Hjelp
Emil_Columbi
PARTNER

Massetapsføring

av Emil_Columbi (Oppdatert ‎17-11-2021 09:55 av Runar_Gulbrandsen VISMA )
Status: Ikke prioritert

Hei!

 

Ved tapsføring av faktura er det i noen tilfeller ønskelig at hver enkelt fakturalinje tapsføres mot identisk kostnadsbærer. Det kan være en stor jobb dersom det er mange faktura som skal krediteres helt eller delvis ved en stor utfakturering.

 

Noen brukere har løst dette via "Saldoavskrivning", men problemstillingen her er at saldoavskrivning konterer og angir kostnadsbærer basert på årsakskode, og avskrivningen er også på hodenivå. Det hadde gått fint å angi en fast konto/kostnadsbærer på en årsakskode og avskrive som en workaround, men når kostnadsbærer skal være relativ til kostnadsbærer på linjenivå blir dette umulig. Videre problematikk relatert til denne workarounden er at det ikke er mulige å benytte "Korriger transaksjoner" for saldoavskrivning (les mer her: https://community.visma.com/t5/Ideer-i-Visma-net-ERP/Korriger-transaksjon-for-saldoavskrivning/idi-p...).

 

Ønsket her er altså en rutine hvor fakturalinjer kan massetapsføres mot en speilet kostnadsbærer og fast eller dynamisk konto. I dette spesifikke tilfellet hadde det fungert fint om hele linjen alltid ble tapsført, men det kan jo tenkes at det hos andre brukere er aktuelt å tapsføre en delbetalt fakura, og da må det være mulig å tapsføre linjer delvis også, siden betalinger ikke har noen knytning til spesifikke fakturalinjer.

 

Mvh. Emil

1 Kommentar
av Runar_Gulbrandsen
Status changed to: Status: Ikke prioritert

Hei Emil 🙂

 

Vi takker for ditt innspill. Dette ønske vil dessverre ikke bli prioritert da det ikke har fått nok stemmer/likes. 


Ha en riktig fin dag!

 

Mvh
Runar Gulbrandsen

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"