Mine områder
Hjelp
Emil_Columbi
PARTNER

Vareunntak for rabattkoder på linjenivå

av Emil_Columbi
Status: Akseptert - Ikke Planlagt

Hei!

 

Rabattkoder kan defineres til å inntreffe ved ulike kriterier i Financials. Dette inkluderer kriterier som kundenummer, varenummer, kundeprisprofil osv. Det kan også defineres som en kombinasjon av kriteriene.

 

Det som derimot ikke kan defineres er unntak til disse reglene. Det vil si at dersom man ønsker å definere at en rabattkode skal inntreffe for kundenummer 1 og for alle varer unntatt varenummer 123, så må man altså definere en rabattkode som inntreffer for kundenummer 1 og en liste over det komplette vareregisteret - med unntak av da varenummer 123.

 

Dersom dette hadde vært en engangsjobb så kanskje det hadde vært overkommelig å løse det på denne måten, men for at regelen skal gjelde for nye varer må da også alle nye varer som legges inn i Financials legges inn som kriterie i rabattkoden også. Dette blir for tungt å vedlikeholde.

 

Det som hadde vært den enkleste løsningen her hadde vært om det eksempelvis lå en sjekkboks på varekortet, "Unntatt for rabattkoder på linjenivå", som medfører at slike regler aldri påvirker varer med denne sjekkboksen aktivert.

 

Dette kan allerede løses via en tredjepartsintegrasjon ved å opprette linjene uten rabattkode definert i JSON (slik at det defineres av Financials), og deretter fjerne rabattkoden i etterkant for varer som er definert som unntak via en egenskap. På denne måten opprettholdes registeret for unntak i Financials, akkurat som en sjekkboks, men.. ønsket er da at dette støttes som standard.

 

Videre kunne det også vært løst dersom man kunne definere at en regel skal gjelde for kundenummer 1 og IKKE varenummer 123, istedet for å bare kunne definere hvilke varer det gjelder for. På denne måten kunne man definert et unntak uten å måtte vedlikeholde registeret når en vare som er helt urelatert til unntaket opprettes.

 

En siste løsning er også at listen over kriterier på rabattkoden kan ha en sjekkboks, hvor alle nye varer som opprettes i systemet automatisk legges til på listen over kriterier. Dette fjerner også behovet for videre vedlikehold etter opprettelse.

 

Vi har også sett på flere ulike løsninger for å komme oss rundt dette blant funksjonene som støttes p.t. (kundeprisavtale som overstyrer rabattprisen, prisprofil m.m.), men i alle tilfeller kommer vi frem til at det er noe som mangler for at denne løsningen skal oppleves like sømløs som en enkel sjekkboks på varekortet for brukerene dette i første omgang er aktuelt for. Det kan tenkes at det er løsbart på en god måte i noen klienter, men hverken Visma eller jeg kan se at det er mulig her uten å skape unødvendig merarbeid.

 

Mvh. Emil

1 Kommentar
av Runar_Gulbrandsen
Status changed to: Status: Akseptert - Ikke Planlagt

Hei Emil 🙂

 

Implementering av et helt nytt regelsett er en veldig stor jobb og vil ikke bli prioritert for øyeblikket. Samtidig er det en interessant innstillinger du nevner her, nemlig "Unntatt for rabattkoder på linjenivå". Vi tar dette videre til utvikling og ser på hva vi kan få til her. 

 

 

Ha en riktig fin dag!

 

Mvh

Runar Gulbrandsen

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"