Mine områder
Hjelp
johnerikjohnsen
PARTNER

Flere "Grunnlag antall"

av johnerikjohnsen
Status: Stem - Vi vurderer!

Det er i dag bare 2 akkumulatorer for antall på lønnsartene (Grunnlag antall) .  For å løse en del utfordringer relatert til at Payroll ikke har egne felt for forskjellige satser som kan benyttes i lønnsarter (slik som Huldt & Lillevik), er det behov for flere akkumulatorer.

 

I ett konkret tilfelle trenger kunden akkumulatorer på time, overtid 50 % og overtid 100 %, samt flere andre lønnsarter.

 

Er det andre som har liknende problemstillinger?

5 Kommentarer
Hanna Eid
VISMA
av Hanna Eid
Status changed to: Status: Trenger mer informasjon

Hei! 

Det vil komme støtte for flere satser nå i 2 kvartal. Tror du det vil dekke det meste av behovet her?

 

Mvh

Hanna

johnerikjohnsen
PARTNER
av johnerikjohnsen

Hei

 

Det er ofte en kombinasjonsproblematikk.

 

Eksempel for lærling.

Lærlingen skal ha en gitt timelønn beregnet utifra sin månedslønn.

Men som pendler skal han også ha et tillegg. Men her bare prosentvis del av tillegget relatert til hvor lærlingen er i løpet sitt (f.eks 55 % av tillegget)

Med flere satser vil man kunne legge dette tillegget inn på den enkelte ansatt (noe for masseoppdatering) og hente tillegget fra den enkelte ansatte inn på lønnsarten under lønnskjøring.

 

Men så kommer neste problem. I dag er det ikke mulig så vidt jeg vet å ha for eksempel timelønn + individuelt tillegg på en lønnsart. Hvis dette gjøres mulig, så vil flere satser løse mange problem. Så her er det snakk om smarte script.

 

Hvis ikke må man bruke en lønnsart for "Timer pendling" som legger antall inn i et grunnlag, som igjen brukes av lønnsarten for "Timetillegg pendling". Og da trenger vi flere akkumulatorer.

 

Men det ligger også noe halvferdig funksjonalitet i Calender for å koble flere lønnsarter til samme kode, men det virker ikke på timeføring, og er jo også aktuelt kun for de som bruker Calender.

 

Det er også noe funksjonalitet på lønnsartene "Starter lønnsart" som kunne vært brukt hvis den var satt til å arve antall fra "mor", men det er ikke mulig i dag.

 

Hvis dette ble veldig uoversiktlig kan vi ta et videomøte.

 

John Erik

 

Hanna Eid
VISMA
av Hanna Eid
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!
 
johnerikjohnsen
PARTNER
av johnerikjohnsen

Dette brukertipset kan brukes i visse tilfeller som et alternativ til Grunnlag antall.

 

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-Payroll/Automatisk-tillegg-ut-ifra-antall-flek...

 

John Erik

johnerikjohnsen
PARTNER
av johnerikjohnsen

Ser at nå vi nå begynner å jobbe med større organisasjoner med mer komplekse lønnsarter, så blir 2 antall-akkumulatorer fort for lite selv om dette brukertipset har løst en del problemer.

 

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-Payroll/Automatisk-tillegg-ut-ifra-antall-flek...

 

Typisk hvor én og samme lønnsart skal få forskjellig effektiv hos forskjellige ansatte. Da hjelper ikke dette brukertipset så lenge man ikke kan ha sats 0 i personlige satser hos de som IKKE skal ha et tillegg, og dermed styre hvem som får tillegg på den måten.

 

John Erik

 

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"