Mine områder
Hjelp
Merima Harcevic
CONTRIBUTOR **

Reiser og utlegg på lønnsslipp

av Merima Harcevic (Oppdatert ‎15-02-2023 08:59 av Merima Harcevic )
Status: Åpen Idé

Det burde være mulig å velge om man ønsker at reiser og utlegg skal være med eller ikke i lønnsslippen. Dette gjelder da dersom den ansatte har bedriftskort som er eksempelvis brukt på reise i jobbsammenheng, og har i Expense merket av kostnadene som "betalt av arbeidsgiver". Dette kommer med som en hel haug av minus- og plussposter på lønnsslippen, og lønnsslippen blir evig lang med masse rot og unødvendig informasjon som bare irriterer den ansatte.
Bruk av bedriftskort bør ikke ha noe med lønnsslippen til den ansatte å gjøre dersom det er brukt i jobbsammenheng. Dersom bedriftskortet på en annen side er brukt til utlegg av privatkostnader til den ansatte blir det en annen sak igjen, og da bør det selvsagt ligge tilgjengelig for den ansatte når vedkommende evt. blir trukket for dette i lønna.

Ønsker også at det er mulighet for å samle sammen alle overtidstimer, slik at det ikke blir spesifisert per dato hvor mange timer det er overtid.

Har ansatte som får tre-siders lange lønnsslipper, og vi ser det som ytterst unødvendig å ha som en standardfunksjon. Det bør (må) være et manuelt valg om man ønsker spesifisert i like stor grad eller ikke.

Se eksempel på én lønnsslipp til en ansatt på huset (ja, dette er ÉN lønnsslipp):Side 1 av lønnsslippSide 1 av lønnsslipp

Siden 2 av lønnsslippSiden 2 av lønnsslippSide 3 av lønnsslippSide 3 av lønnsslipp

 

Hvordan løser vi dette?

 

4 Kommentarer
Siri_Hovland
PARTNER
av Siri_Hovland

Gå inn på lønnsarten i Payroll, fane Visning og klikk bort haken for "Vis fra- og tildatoer". Da slår Payroll sammen transaksjonene på samme lønnsart på lønnsslippen. Dette gjelder så lenge de er like. Hvis en transaksjon er lagt inn med en tekst/kommentar, kommer denne på egen linje.

Merima Harcevic
CONTRIBUTOR **
av Merima Harcevic (Oppdatert ‎15-02-2023 09:34 av Merima Harcevic )

@Siri_Hovland  Er det ingen måte å velge dette helt bort? Det er jo helt uinteressant å få inn disse utlegga på firmakortet med mindre det er et privat utlegg som må bli trekt på lønna til vedkommende.

Og dersom det da er gjort et privat utlegg på firmaets bedriftskort, så må det kunne velges i Expense at transaksjonen er privat og skal trekkes i den ansattes lønn, slik at vi ikke må først få en debet og kredit-post på lønnsslippen på utlegget, som legger utlegget i null, og DERETTER en manuell føring med trekk på lønna til den ansatte på det private utlegget.

En annen ting er jo at eventuelle private utlegg som skal bli trukket på den ansattes lønn kommer under samme plass på lønnsslippen, så for å kontrollsjekke hele dette rotet må vi jo sitte og regne manuelt for å se at det blir korrekt trekk, både arbeidsgiver og den ansatte på sin side. Det blir vanskelig å legge full tillit i systemet, og det skaper merarbeid som i utgangspunktet ikke bør være nødvendig..

Siri_Hovland
PARTNER
av Siri_Hovland (Oppdatert ‎15-02-2023 10:50 av Siri_Hovland PARTNER )

Jeg svarte på det andre punktet ditt om at hver transaksjon får en egen linje på lønnsslippen. Lønnsslippen du viser over vil nok få et mye mer ryddig utseende om du fjerner dette krysset på alle lønnsarter i lønnsartgruppe Expense. 

 

Ang. reiseregninger som er betalt av arbeidsgiver: Vi anbefaler våre kunder å ha egne kjøringer på disse utleggene, slik at man får en mer ryddig avgrensning. Det at systemet posterer reiseregningene på egne lønnsarter og så motposterer til lønnsarten for Betalt av arbeidsgiver er en fordel for de som bruker systemet på denne måten. Alternativt kunne det vært fint om det gikk an å gruppere lønnsslippen på reiseregningsnummer. Da hadde man kanskje fått enda bedre oversikt som ansatt. 

TrineT
CONTRIBUTOR *
av TrineT

@Siri9  Vi har litt samme utfordring med lang slipp. Har hake kun på "en transaksjon pr. linje". Fjerne den vil hjelpe?

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"