avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Forbedre oppdatering av prosjektets verdi basert på tilbud

av Arthur Kvalheim i ACOS
Status: Stem - Vi vurderer!

I dag finnes en glimrende funksjon som fungerer slik:

 

Når man lager et tilbud i et salgsprosjekt - så foreslår systemet at verdien på salgsprosjektet blir oppdatert med summen i tilbudet. Dette blir foreslått i det man lukker tilbudet.

Dette er en god funksjon, se bildet under. Men den kan forbedres noe, ser forklaring under bildet.

 

23-04-2021 14-25-16.jpg

 

Det er to ting som savnes med denne funksjonen:

 

  1. Når man lager flere enn ett tilbud i salgsprosjektet, så foreslår systemet kun å oppdatere prosjektets verdi med summen av det tilbudet man står i. Systemet burde foreslå summen av alle tilbud i salgsprosjektet (unntatt tilbud med status Avvist). 
  2. Når man lager nye tilbud i eksisterende prosjekt (altså prosjekt, ikke salgsprosjekt), så foreslår ikke systemet å oppdatere prosjektets verdi i det hele tatt når man lukker tilbudet. Systemet burde også i prosjekter (altså ikke bare salgsprosjekter), foreslå å oppdatere prosjektets verdi med summen av alle tilbud. 

Disse to forbedringene vil bidra til økt datakvalitet i rapporter over salg og prosjektverdier. Med dagens (manglende) funksjon er det høyere sannsynlighet for feilregistrering av verdier på salgsprosjekter og prosjekter, fordi brukeren må rette verdien manuelt.