Mine områder
Hjelp
Arthur Kvalheim
CHAMPION ***

Forbedre oppdatering av prosjektets verdi basert på tilbud

av Arthur Kvalheim
Status: Stem - Vi vurderer!

I dag finnes en glimrende funksjon som fungerer slik:

 

Når man lager et tilbud i et salgsprosjekt - så foreslår systemet at verdien på salgsprosjektet blir oppdatert med summen i tilbudet. Dette blir foreslått i det man lukker tilbudet.

Dette er en god funksjon, se bildet under. Men den kan forbedres noe, ser forklaring under bildet.

 

23-04-2021 14-25-16.jpg

 

Det er to ting som savnes med denne funksjonen:

 

  1. Når man lager flere enn ett tilbud i salgsprosjektet, så foreslår systemet kun å oppdatere prosjektets verdi med summen av det tilbudet man står i. Systemet burde foreslå summen av alle tilbud i salgsprosjektet (unntatt tilbud med status Avvist). 
  2. Når man lager nye tilbud i eksisterende prosjekt (altså prosjekt, ikke salgsprosjekt), så foreslår ikke systemet å oppdatere prosjektets verdi i det hele tatt når man lukker tilbudet. Systemet burde også i prosjekter (altså ikke bare salgsprosjekter), foreslå å oppdatere prosjektets verdi med summen av alle tilbud. 

Disse to forbedringene vil bidra til økt datakvalitet i rapporter over salg og prosjektverdier. Med dagens (manglende) funksjon er det høyere sannsynlighet for feilregistrering av verdier på salgsprosjekter og prosjekter, fordi brukeren må rette verdien manuelt.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"