Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

Kombinert søk

av Anonymous
Status: Stem - Vi vurderer!

Søkefunksjonen i Severa er veldig nyttig, og alltid vårt førstevalg ved å finner kunder og prosjekter. Men man kan ikke kombinere søketermer for prosjekt og kunde.

 

F.eks hvis vi ønsker å gå inn på "Kalender 2018" prosjektet på kunde "Tine".

Da kan vi søke på "kalender" eller "kalender 2018", men da vises veldig mange resultater siden det er mange kalender prosjekter.

Hvis man søker på "tine" så får man med en gang riktig kunde, men må da navigere videre på kunden for å finne prosjektet.

 

Det ville da vært nyttig å søke på "kalender tine", så ville den finne riktig prosjekt på riktig kunde. 

 

Det er altså "prosjekt" søk som her må endres, slik at den også søker mot kunde databasen. Minst et av søkeordene må da ha treff direkte mot prosjekt-databasen. Men søket vil da også gi treff hvis resterende søkeord (som ikke gir treff på prosjektet), gir treff mot en kunde.

 

Håper dette er mulig å gjennomføre.

3 Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous
Status changed to:
 
Arthur Kvalheim
CHAMPION ***
av Arthur Kvalheim

Vi ønsker også dette, ettersom vi har flere prosjekter på hver kunde, og flere like prosjekter på mange kunder. Da er det veldig nyttig å kunne gjøre ett søk kombinert i kunderegister og prosjektregister.

En annen ting som også bør forbedres i søke-funksjonaliteten generelt i alle søkefelt i PM er:

  • Når man oppgir flere ord i søket, så søker PM på alt som inneholder disse ordene nøyaktig slik det er skrevet, i rekkefølge inkludert mellomrom. Den søker ikke etter treff på alle ordene uavhengig. 
  • Eksempel: Hvis et prosjekt heter "innføring av programvare", og man søker etter "innføring programvare", så vil ikke prosjektet vises i søkeresultatet.
T Kroglund
PARTNER
av T Kroglund

Generelt om søk i PM - enten man skal søke opp et produkt, jobbtype, eller en tjeneste - er det ikke mulig å søke fra flere kolonner i en og samme tabell. Opplever at virksomheter som har mange og komplekse elementer (spesielt for produkter og  tjenester), er det ikke mulig å kombinerer flere verdier i ett og samme søk. Svært tungvidt og lite fleksibel søkefunksjon i dag.

 

Ett eksempel kan være at man ønsker å kombinere artikkelnummer og navn, nettopp for man har mange like varianter av nesten samme produkt.

 

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"