Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

Vise salgsperson/kundekotakt på tilbud

av Anonymous
Status: Åpen

Når man mottar et tilbud, så kan det for ettertiden være nyttig å vite hvem som laget tilbudet, både for vår del og kundens del. Så det hadde vært nyttig å fått med vår kundekontakt på et tilbud, enten visende eller som et skjult felt.

 

Det kan f.eks være et salgsperson-felt under "Detaljer og innstillinger" som blir autoinnfylt og med mulighet for å manuelt endre. På samme måte som man på en faktura har "Faktureringskontakt". Så kunne det vært en avkryssingsboks "Vis salgsperson" for om det skulle komme med på tilbudet, som "Vis faktureringsinformasjon som allerede er der.

 

Man kunne også hatt en variabel, på samme måte som [Project name]. F,eks [Sales person] som satte inn vår kundekontakt på prosjektet. Eller [Project manager] som satte inn Prosjektleder-navnet. Da kunne man laget maler som var litt mere dynamiske.

 

Disse to innfalsvinklene kan begge fungere, og gjerne sammen, slik at man kan velge hvilken metode som passer best for forskjellige bedrifter.

1 Kommentar
Arthur Kvalheim
CHAMPION ***
av Arthur Kvalheim

Dette trenger vi også - men vi vil ha et eget felt (for eksempel: Kontaktperson for tilbud) i tilbudet som viser kontaktperson for akkurat det tilbudet. Feltet kan fungere likt som feltet Faktureringskontakt på fakturaer. Det bør altså kunne være mulig med forskjellig kontaktperson i tilbudet versus salgsansvarlig i salgsprosjektet.

I våre prosjekter kan det eksistere flere tilbud. Noen tilbud kan være laget i salgsfasen av en markedskonsulent, mens andre er laget i leveransefasen av prosjektleder eller andre. Det er alltid greit at markedskonsulenten står på prosjektet som salgsansvarlig/kundekontakt, og står på de tilbudene som er laget av hen. Mens prosjektleder sitt navn står på tilbud laget av hen.

Slik kan vi også hente ut mersalgsstatistikk som skjer i prosjektene i leveransefasen. Akkurat nå klør vi oss litt i hodet for hvordan vi skal klare å hente ut noen slike tall, så dette hadde vært veldig nyttig.

Vi ønsker oss også en dato på tilbudene for når tilbudet ble akseptert.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"