peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Voit nyt lähettää eu-standardin mukaisia verkkolaskuja, mikäli asiakkaasi niin vaatii. Mene ensin Laskut -> Asiakkaat -> valitse asiakas ja muokkaa tietoja kynän kuvasta -> valitse asikaskortilta EU-standardin mukainen lasku-kohtaan "Kyllä".     Tämän jälkeen tulee laskun kirjaukseen näkyville lisäkenttiä, joihin voidaan antaa seuraavia tietoja: Sopimusnumero, Tiliöintiviite, Työmaatunnus ja Tarjousviite.   Kyseiset tiedot eivät näy laskutulosteella, mutta välittyvät Finvoice-aineistossa vastaanottajalle.
Näytä koko artikkeli
17-06-2021 07:15
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 74 Näytöt
Jos haluat pakottaa asiakkaan laskun tulostuspalveluun verkkolaskuosoitteen ohi, tulee sinun korvata verkkolaskuosoite sanalla PRINT. Tällöin lasku lähtee kyseiselle vastaanottajalle postitse, vaikka Maventasta löytyisikin vastaanottajalle verkkolaskuosoite.    
Näytä koko artikkeli
16-06-2021 14:13
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 20 Näytöt
Kohdasta Asetukset -> Laskutuksen asetukset -> Laskutuloste -> voit valita haluatko käyttää perinteistä vai tilisiirrollista laskutulostetta.      Kun valitset laskutulosteen muodoksi "Tilisiirto", saat laskutulosteelle sekä viivakoodin, että QR-koodin.   Mikäli et halua laskulle viivakoodia, voit valita laskutulosteelle perinteisen ilmeen:   
Näytä koko artikkeli
01-04-2021 13:53 (Päivitetty 04-05-2021)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 143 Näytöt
Kohdassa Asetukset -> Maventa-asetukset -> Lähetys sähköpostitse -> voit määrittää voiko lasku lähteä sähköpostitse ja millä tavalla lähetys tapahtuu. Sähköpostilaskut voidaan lähettää PDF-liitteellä, latauslinkillä tai hyväksy/hylkää-valinnalla.     Lähetä sähköpostilaskut PDF-liitteellä Tällä valinnalla kaikkiin sähköpostilaskuihin liitetään laskukuva PDF-muodossa sekä mahdolliset muut liitteet. Huomoithan, että sähköpostiin liitettyjen tiedostojen yhteenlaskettu koko tulee olla alle 5 megatavua. Jos laskukuva tai liitteet ovat suurempia, pyydetään vastaanottajaa noutamaan liitteet Maventan esilläpitopalvelusta viestissä olevan linkin kautta. Lähettäjä ei saa ilmoitusta sähköpostilaskun toimituksesta eikä toimituksen epäonnistumisesta, jos vastaanottajan sähköpostilaatikko on täynnä tai vastaanottajan sähköposti on merkannut sähköpostin roskapostiksi. Tätä tapaa on hyvä käyttää mikäli vastaanottajan järjestelmä (esimerkiksi skannauspalvelu) vaatii, että sähköpostilaskuissa on mukana PDF-lii te.   Lähetä sähköpostilaskut linkillä Tämä valinta tarkoittaa, että sähköpostilasku sisältää linkin ja salasanan, jolla vastaanottaja pääsee lataamaan laskun Maventan palvelusta sen sijaan, että sähköpostiviestissä olisi PDF-liite. Kun vastaanottaja klikkaa linkkiä ja avaa laskun salasanalla, lähettäjä saa ilmoituksen sähköpostiinsa. Lasku ei mene virhe-tilaan, jos vastaanottajan sähköpostilaatikko on täynnä tai, jos vastaanottajan sähköposti on merkannut sähköpostin roskapostiksi. Mikäli Maventa-tilillä on päällä muistutusviestit sähköpostilaskujen vastaanottajalle (Yrityksen asetukset -> Laskujen lähettäminen -> Sähköposti -> Muistutukset), muistutukset eivät lopu ennen kuin asiakas käy lataamassa laskun linkin takaa.  HUOM! Linkki esilläpitopalveluun on voimassa 90 päivää, jonka jälkeen laskun vastaanottajaa ohjeistetaan olemaan yhteydessä laskuttajaan.   Lähetä sähköpostilaskut hyväksy/hylkää-valinnalla Tällä valinnalla vastaanottajan täytyy hyväksyä lasku nähdäkseen laskun maksutiedot. Vastaanottaja voi myös hylätä laskun ja jättää viestin laskun hylkäämisen syystä laskun lähettäjälle. Kun laskun tila muuttuu esimerkiksi vastaanottajan hyväksyessä laskun, lähettäjä saa tästä sähköposti-ilmoituksen. Mikäli Maventa-tilillä on päällä muistutusviestit sähköpostilaskujen vastaanottajalle (Yrityksen asetukset -> Laskujen lähettäminen -> Sähköposti -> Muistutukset), muistutukset eivät lopu ennen kuin asiakas klikkaa toisen vaihtoehdoista laskulla.  HUOM! Linkki esilläpitopalveluun on voimassa 90 päivää, jonka jälkeen laskun vastaanottajaa ohjeistetaan olemaan yhteydessä laskuttajaan.
Näytä koko artikkeli
01-04-2021 12:28
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 156 Näytöt
Nyt voi luoda ja lähettää maksukehotuksia Verkkolaskut.fi palvelussa. Täällä on koottu tiedot maksukehotuksien lähettämisestä, että mitä sinun tulee huomioida kun luot maksukehotuksia yrityksille ja kuluttaja-asiakkaille.
Näytä koko artikkeli
01-12-2020 10:19 (Päivitetty 01-12-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 300 Näytöt
Voit nyt luoda maksukehotuksia verkkolaskut.fi palvelussa. Tässä artikkelissa näytämme miten maksukehotuksen voi laatia ja lähettää.
Näytä koko artikkeli
01-12-2020 10:20 (Päivitetty 01-12-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 353 Näytöt
Maventan reititys toimii niin, että lasku toimitetaan aina ensisijaisesti verkkolaskuna, mikäli vastaanottajalle pystytään vahvistamaan verkkolaskuosoite. Jos verkkolaskun lähetys ei onnistu, Maventa lähettää laskun seuraavalla mahdollisella tavalla (sähköpostitse tai postitse).    Jos tarkoitus oli että lasku lähtee verkkolaskuna, mutta se lähtikin paperisena tai postitse, niin tarkistathan vielä että vastaanottajan verkkolaskuosoite on oikein asiakaskortilla. Useimmiten syy verkkolaskun lähetyksen epäonnistumiselle on se, että osoite on puutteellinen eikä sen perusteella löydetä julkisia verkkolaskuosoitteita. Voit tarkistaa verkkolaskuosoitteen suoraan vastaanottajalta, tai esimerkiksi   verkkolaskuosoitteistosta.     Varmista että asiakaskortilla on annettuna sekä vastaanottajan verkkolaskuosoite että operaattori. Lasku pakotetaan vastaanottajan verkkolaskuosoitteeseen, jos kumpikin näistä on annettu.    
Näytä koko artikkeli
24-09-2020 11:17 (Päivitetty 03-11-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 375 Näytöt
Mikäli operaattori ei pysty toimittamaan laskua vastaanottajalle, jää lasku virhe-tilaan.
Näytä koko artikkeli
27-10-2020 07:32 (Päivitetty 22-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 363 Näytöt
Jotta voit lähettää verkkolaskun, tulee perustaa asiakaskortti, jonne kaikki tarvittavat tiedot saa asetettua. Asiakaskortin saa perustettua menemällä Laskut -> Asiakkaat -> Uusi asiakas.     Asiakkaan tiedoista nimi ja maa ovat pakollisia, mutta muutkin tiedot on hyvä täyttää. Huomaathan valita oikean laskutusryhmän: Yritys, EU, henkilöasiakas tai kansainvälinen.   Asiakkaan laskutustietoihin tulee asiakkaan verkkolaskuosoite. Verkkolaskuosoite on laskuttajan tai vastaanottajan osoite, jonka avulla verkkolaskut välitetään. Se on verkkolaskun osoite siinä missä postiosoite on perinteisen paperilaskun osoite. Asiakkaan verkkolaskuosoitteen voi tarkistaa verkkolaskuosoitteistosta. Usein verkkolaskuosoitteella tarkoitetaan samaa kuin OVT-tunnuksella, mutta se voi olla myös muotoa IBAN-tunnus tai Verkkopalvelutunnus. Verkkolaskuosoitteen lisäksi tulee ilmoittaa asiakkaan käyttämän operaattorin nimi. Jotta pystyt lähettämään laskuja myös pankkiverkkoon, eli sellaisille asiakkaille jotka käyttävät operaattorina pankkia, tulee aktioida pankkiverkkoyhteys. Siihen löydät tarkemmat ohjeet täältä.    
Näytä koko artikkeli
20-10-2020 09:49 (Päivitetty 20-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 405 Näytöt
Hyvityslasku on lasku, jolla voidaan hyvittää jokin tietty osa laskusta. Tällaisella osittaisella hyvitystilanteella voidaan tarkoittaa esimerkiksi tilannetta, jossa ostaja on reklamoinut tuotteen tai palvelun laatua, ja tästä johtuen osapuolet ovat neuvotelleen hinnan alennuksen.   Vaihtoehtoisesti hyvityslaskulla voidaan hyvittää koko lähetetty lasku. Tämä voi tulla kysymykseen esimerkiksi tilanteessa, jossa lasku on lähtenyt virheellisesti tai virheellisillä tiedoilla.   Hyvityslaskun saat tehtyä laskuhallinnasta alkuperäisen laskun kautta.    Klikkaa laskuhallinnassa alkuperäistä laskuriviä niin, että sen tarkemmat tiedot avautuvat. Valitse tämän jälkeen oikealle avautuvista painikkeista " Hyvityslasku".      Tämän jäkeen ohjelma luo automaattisesti alkuperäisestä laskusta miinusmerkkisen kopion, joka aukeaa laskun kirjausnäkymään.     Laskun rivejä, nimikkeiden määriä ja summia ym tietoja saa tässä kohtaa tarvittaessa vielä muutettua, jos tarve on esimerkiksi hyvittää vain osa laskusta.    Kun laskulla olevat tiedot ovat oikein, voi laskun normaaliin tapaan tulostaa tai lähettää.     Laskun tyyppi on laskutulosteella Hyvityslasku, ja Saate-kohtaan muodostuu automaattisesti teksti, joka kertoo alkuperäisen laskunumeron, johon hyvitys kohdistetaan.   Katso tarvittaessa myös ohje siitä, miten saat hyvityslaskun pois avoimista laskuista: https://community.visma.com/t5/Kayttovinkit/Miten-saan-hyvityslaskun-pois-avoimista-laskuista/ta-p/312005
Näytä koko artikkeli
13-10-2020 11:32 (Päivitetty 12-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 482 Näytöt
Laskua kirjatessa saat laskun tiedoista valittua kirjaustavan. Alasvetovalikosta aukeaa vaihtoehdot netto, brutto ja veroton.   1. Oletuksena laskulla on kirjaustapana netto. Tällöin nimikkeen hinta syötetään nettona, eli ilman veroja. Ohjelma laskee tähän lisäksi automaattisesti verojen osuuden valitun ALV-kannan mukaan.   2. Kirjaustavan ollessa brutto hinta sisältää veron, ja nimikkeen hinta syötetään siis verollisena. Ohjelma laskee tällöin hinnasta valitun ALV-kannan mukaiseseti verottoman hinnan.       3. Kirjaustavan ollessa veroton, ei hintaan lisätä eikä siitä vähennetä veroja.    
Näytä koko artikkeli
13-10-2020 11:31 (Päivitetty 12-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 189 Näytöt
Laskunumeroa voi muokata kahdella tavalla, menemällä Asetukset -> Laskutuksen asetukset: 1. Jos käytössäsi on automaattisesti juokseva laskunumerointi, voit muokata seuraavan laskun numeroa manuaalisesti:     Muista tallentaa tekemäsi muutokset "Tallenna"-painikkeesta. Tämän jälkeen numerointi jatkuu asettamastasi laskunumerosta jälleen juoksevana.   2. Ottamalla käyttöön ulkoisen laskunumeroinnin, saat syötettyä haluamasi laskunumeron jokaiselle laskulle laskun kirjausikkunassa.     Tallenna asetukseiin tekemäsi muutokset.
Näytä koko artikkeli
12-10-2020 11:35
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 247 Näytöt
1. Jos verkkolaskuosoite löytyy asiakastiedoista -> Lasku lähtee verkkolaskuna eteenpäin.   2. Jos verkkolaskuosoitetta ei löydy asiakastiedoista, mutta Y-tunnus löytyy ja lasku lähetetään Verkkolaskut.fi palvelusta, niin Maventa pyrkii etsimään Y-tunnuksella verkkolaskuosoitetta johon lasku toimitetaan. Jos verkkolaskuosoite löytyy, toimitetaan lasku verkkolaskuna eteenpäin.   3. Jos ei löydy verkkolaskuosoitetta eikä Y-tunnusta, tai Y-tunnuksella ei löydy Maventan "osoitekirjasta" vastaavaa verkkolaskuosoitetta niin lasku pyritään lähettämään sähköpostilla jos sähköpostiosoite löytyy laskulta. Jos asiakaskortilta löytyy sähköpostiosoite, lasku toimitetaan sähköpostilla.   4. Jos ei löydy mitään yllä olevista reiteistä, niin lasku toimitetaan tulostuspalvelun kautta. Jos tulostuspalvelu ei ole päällä niin lasku päätyy "Virhe" tilaan ja laskua ei toimiteta lainkaan.
Näytä koko artikkeli
24-09-2020 11:02
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 349 Näytöt
Pankkiverkkoyhteys pitää aktivoida ennen kuin laskuja voi lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta.
Näytä koko artikkeli
22-07-2020 12:49
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 811 Näytöt
Mene Asetukset-välilehdelle, ja valitse “Laskutuksen asetukset”. Tämän jälkeen saat lisättyä tiedoston. Huom! Logon  suosituskoko on 90 x 30 mm.    
Näytä koko artikkeli
20-02-2019 09:03 (Päivitetty 07-07-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 754 Näytöt
Määrittelet laskulla näkyvät huomautuskulut, viivästyskoron ja muut kulut ohjelman kohdasta Asetukset -> Laskutuksen asetukset
Näytä koko artikkeli
03-07-2020 14:37 (Päivitetty 03-07-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 320 Näytöt
Voit lisätä laskulle näkyväksi myös tuotekoodin sekä kirjoittaa vapaasti tuotekohtaista lisätietoa.
Näytä koko artikkeli
02-07-2020 08:49 (Päivitetty 02-07-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 1 kehut
 • 302 Näytöt
Näin luot laskun uudessa palvelussa:     1. Mene Laskut-välilehdelle ja klikkaa “Uusi lasku”. Valitse asiakas tai luo uusi. 2. Valitse asiakas asiakaskortistosta tai kirjoita asiakkaan nimi vapaasti kenttään. Vapaasti kirjoitettu asiakas tulee hyväksyä joko Enterillä tai painamalla "Lisää asiakas"     3. Jos valitsit asiakkaan kortistosta, ilmestyy laskulle myös asiakkaan muut tiedot. Jos taas kirjoitit vapaasti asiakkaan nimen, tulee sinun syöttää laskulle myös muut asiakasta koskevat tiedot. 4. Automaattinen maksuehto on määriteltävissä asiakaskohtaisesti asiakaskortistossa. Eräpäivää voidaan kuitenkin muuttaa myös laskun luonnin yhteydessä niin asiakaskortistossa olevan asiakkaan kohdalla kuin vapaasti kirjoitetun asiakkaan kohdalla. 5. Jos haluat päivätä laskun tulevaisuuteen, voit määrittää laskun lähetettävän vasta laskun päiväyksen mukaisesti. Voit myös lähettää laskun heti, vaikka se olisikin päivätty tulevaisuuteen. 6. Kirjoita saate selventämään laskun sisältöä.     7. Valitse nimike tuotekortistosta tai lisää laskulle tuote kirjoittamalla tuotteen nimi ja hyväksymällä se joko enterillä tai painamalla "Lisää tuote". 8. Voit lisätä alennuksen Ale%-kentässä. Lue tarkempi ohje>>     9. Tuoterivin oikeassa laidassa olevan sinisen painikkeen avulla saat laskulle näkyviin myös tuotekoodin. Painikkeen avulla avautuu myös kenttä, johon voit kirjoittaa litätietoa tuotteesta. Valitettavasti tuotekoodi ja kirjoitettu lisätieto ei näy esikatselussa. Tiedot tulevat kuitenkin näkyviin tulosteelle.   10. Tarkista ja esikatsele laskua ennen lähettämistä. Tekemäsi muutokset tallentuvat reaaliajassa oikealla näkyvälle laskulle. Kätevää!   Tallenna ja lähetä kaikissa muodoissa!  
Näytä koko artikkeli
20-02-2019 08:23 (Päivitetty 02-07-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 966 Näytöt
Verkkolaskut.fi uudistus webinaari pidettiin perjantaina 26.6.2020. Webinaarissa käsitelliin mm. taustoja uudistuksen tekemiselle, katsottiin hieman tulevaan ja tietysti käytiin läpi ohjelman keskeimmät ominaisuudet. Alla on nauhoite webinaarista:  
Näytä koko artikkeli
26-06-2020 13:27
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 292 Näytöt
Laskunumeron vapaa määrittely Kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset pääset asettamaan päälle asetuksen Käytä ulkoista laskunumerointia, jolloin saat syötettyä vapaasti laskunumeron kun luot uutta laskua.   Viitenumeroinnin määritys Uudessa palvelussamme ei ole enää mahdollista muodostaa viitenumeroa vapaasti. Tämä on siksi että viitenumerointi pitää aina sisällään laskentakaavan, joka lisää tarkistenumeron viitenumeron perään ja tällä määritetään viitenumeron oikeellisuus. Pääset yhä vaikuttamaan viitenumeron muodostukseen ohjelmassa ja saat viitenumeroinnin seuraamaan esimerkiksi laskunumeroa.   Kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset löydät Viitenumero kentän johon voit syöttää kirjaimia tai numeroita. Kirjaimilla sidotaan viitenumero ohjelmasta löytyvään numerointiin, esimerkiksi laskunumeroon tai asiakasnumeroon:   L-kirjain = vastaa aina laskunumeroa A-kirjain = vastaa aina asiakasnumeroa K-kirjain = vastaa aina ulkoista asiakasnumeroa     Esimerkki: Viitenumeron määrityksen ollessa on 6 kpl L-kirjaimia eli LLLLLL. Tämä tarkoittaa sitä että viitenumero muodostetaan 6 laskunumerosta, eli jos laskulle on syötetty laskunumero 123456 niin viitenumero muodostuu 123456 + laskennallinen tarkistenumero. Jos tällä samaisella viitenumero määrityksellä laskunumero onkin vain viisi numeroa eli 12345 niin eteen lisätään yksi etunolla eli viitenumero on 012345 + laskennallinen tarkistenumero.   Jos määritykseen mukaan otetaan myös asiakasnumero mukaan, eli viitenumeron määrityksen ollessa esimerkiksi LLLLAAAA eli neljä kappaletta laskunumeroita ja neljä kappaletta asiakasnumeroita. Ja kuvitellaan että laskunumeroksi syötetään 1234 ja asiakasnumero on esimerkiksi 9999 niin viitenumero muodostuu 12349999 + laskennallinen tarkistenumero.   Asiakasrekisterissä on myös kenttä Ulkoiselle asiakasnumerolle ja ulkoinen asiakasnumero saadaan mukaan viitenumerointiin K-kirjaimella. Eli esimerkiksi viitenumeron ollessa LLLLKKKK ja laskunumero on 1234 ja ulkoiseksi asiakasnumeroksi määritelty 2222 niin viitenumero on 12342222 + laskennallinen tarkistenumero.   Viitenumerossa voidaan käyttää myös kiinteitä numeroita, eli jos kaikki viitenumerot halutaan aloitaa esimerkiksi numerosarjalla 1000 ja siihen perään laskunumero niin viitenumeroksi voidaan tällöin määritellä 1000LLLL. Ja kun laskunumero on esimerkiksi 1234 niin silloin viitenumero muodostuu 10001234 + laskennallinen tarkistenumero.  
Näytä koko artikkeli
22-06-2020 08:53 (Päivitetty 22-06-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1496 Näytöt
Tunnistelaput