peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Käyttövinkit

Lajitteluperuste:
updated by MarkusJokela VISMA ‎26-08-2019 10:22
Ohje kertalaskun luomiseen Verkkolaskut.fi-palvelussa videomuodossa:  
Näytä koko artikkeli
updated by MarkusJokela VISMA ‎28-02-2019 14:40
Tämän viestin liitteenä löydät verkkolaskut.fi-palvelun käyttöohjeen, jonka avulla voit tutustua palvelun ominaisuuksiin.    
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Kirjaudu verkkolaskut.fi tilillesi osoitteessa  http://verkkolaskut.fi/  ja mene kohtaan Asetukset > lisäasetukset > Laskujen vastaanotto. Valitse alasvetovalikosta 'Pois päältä' tai 'Päällä' ja klikkaa 'Tallenna'.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Tarvitset admin-oikeudet ostolaskujen näkemiseen.    Uusia laskuja haetaan aina sisäänkirjautumisen yhteydessä, haku on niin pitkään päällä, kun "5 seuraavaksi erääntyvää ostolaskua" -ikkunassa pyörii vihreä ympyrä. Joten jos olet saanut sähköpostiviestin saapuneesta laskusta mutta se ei vielä näy tililläsi, kirjaudu ulos ja uudelleen sisään. Laskun pitäisi nyt näkyä   Laskuhallinta   -sivulla kohdassa   Ostolaskut. Mikäli lasku ei näy ulos- ja sisäänkirjautumisen jälkeen, niin muuttakaa laskujen noudossa käytettävää aikaleimaa. Aikaleima määrittelee sen, miten kaukaa menneisyydestä asti verkkolaskut.fi-palvelu käy hakemassa ostolaskuja. Aikaleimaa pääsee muokkaamaan kohdassa Asetukset > Lisäasetukset > Laskujen vastaanotto > Ostolaskujen noudon aikaleima. Jos lasku ei tämänkään jälkeen tule näkyviin järjestelmään, voi ongelma johtua siitä että käyttämäsi käyttäjätunnus ei saa yhteyttä yrityksen Maventa-tilille. Ilmoita tässä tapauksessa sähköpostiosoite jota käytät kirjautumiseen, niin voimme tarkistaa käyttäjätunnuksen asetukset täältä käsin. Lähetä viesti osoitteeseen helpdesk@passeli.com taustatiedoin.   Hakuominaisuuden ongelmakohdat on tiedossa, mutta ainakaan toistaiseksi tähän ei ole tulossa muutosta.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Kun vastaanotat ostolaskun Verkkolaskut.fi palveluun, laskun hyväksynnällä haetaan lähinnä laskuttajan hyväksymistä. Mikäli laskuttaja on täysin tuntematon, voitte hylätä laskun ja lähettää vapaamuotoisen viestin laskun lähettäjälle. Verkkolaskut.fi ei ole ostoreskontra, eikä laskun hyväksyminen Verkkolaskut.fi:ssä velvoita teitä maksamaan laskua. Voitte hyväksynnän ja tarkempien laskun tietojen näkemisen jälkeen olla yhteydessä laskuttajaan ja pyytää tarvittaessa hyvitystä ja uutta laskua, mikäli sisältö ei vastaa sovittua.   Jos hyväksynnän jälkeen huomaat, että lasku ei vastaa sovittua, voit muuttaa sen tilan maksetuksi, jolloin se poistuu avoimista laskuista.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Kyllä. Voit lisätä logon kohdassa Asetukset > lisäasetukset > Muokkaa PDF laskua.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Kun olet luonut laskun voit ladata sen PDF-muodossa koneellesi. Pääset myös tarkastelemaan PDF-esimerkkilaskua kohdassa Lisäasetukset > Muokkaa PDF laskua > PDF esimerkki omilla asetuksillasi.
Näytä koko artikkeli
updated by MarkusJokela VISMA ‎20-02-2019 10:03
Verkkolaskun lähettäminen on helppoa! Kirjaudu verkkolaskut.fi -tilillesi ja toimi seuraavasti:   Luo asiakaskortti kohdasta Asiakasrekisteri - Lisää uusi.  Täytä vähintään pakolliset kentät, eli Nimi, Asiakasnumero, Laskutusryhmä sekä Y-tunnus.  Muista täyttää OVT tunnus/verkkolaskuosoite kenttä, jos haluat lähettää laskun verkkolaskuna. Mene "Luo laskuja" -sivulle. Katso, että "uusi kertalasku" osio on valittuna. Valitse tekemäsi asiakaskortti pudotusvalikosta. Lisää tuotteet, kappalemäärät, tuotteiden hinnat ja ALV veroluokka. Jos haluat, voit lisätä laskulle liitetiedoston tietokoneeltasi (esim. tuntilista, tms.).   Valitse "Lähetä heti", jos haluat lähettää laskut heti luomisen jälkeen.   Huomioithan, että lähettämättömät laskut lähetetään automaattisesti vuorokauden vaihtuessa.   Jos laitat rastin ruutuun "Ei lähetetä", kyseistä laskua ei ollenkaan lähetetä eteenpäin Verkkolaskut.fi -palvelusta.  Paina "Luo lasku"   Olet nyt lähettänyt ensimmäisen verkkolaskusi.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Laskua ei todennäköisesti ole voitu toimittaa koska vastaanottajalle ei ole löytynyt verkkolaskuosoitetta eikä teillä ole ollut tulostuspalvelua käytössä.   Tarkistakaa vastaanottajan verkkolaskuosoite tai ottakaa tulostuspalvelu käyttöön kirjautumalla verkkolaskut.fi -tilillenne ja menemällä sivulle   Asetukset > Lisäasetukset > Tulostuspalvelu. Kun tulostuspalvelu on käytössä laskut tulostetaan ja postitetaan vastaanottajalle mikäli verkkolaskuosoitetta ei löydy.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Jos olet tarkistanut verkkolaskuosoitteen asiakkaalta ja kaikki tiedot ovat oikein mutta lasku ei silti lähde, niin lähetysvirhe johtuu todennäköisesti siitä, että verkkolaskuosoitetta ei löydy Maventan reititystiedoista.   Voitte siinä tapauksessa ohittaa tämän määrittelemällä Verkkolaskut.fi-palvelun asiakastiedoissa asiakkaan operaattorin alasvetovalikosta. Muutoksen jälkeen lasku pitää avata muokkaukseen, tallentaa ja lähettää uudelleen.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Ennen kuin laskuja voi lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta tulee pankkiverkkoyhteys aktivoida.  Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset linkkiä. Avautuvalla sivulla olevan "Omat asetukseni" -otsikon alta löydät linkin Pankkiverkko.   Klikkaa 'Avaa pankkiverkko nyt' ja tämän jälkeen ilmoitat sähköpostiosoitteesi tunnistautumisprosessia varten.   Tämän jälkeen Visma Sign lähettää sinulle sähköpostikutsun, joka sisältää heidän palveluunsa aktivointilinkin sekä salasanan. Huomioi, että linkin voimassaolo on pari päivää. Seuraa viestissä saamiasi ohjeita.     Annettuasi salasanan selaimeesi avautuu uusi välilehti, jossa voit esikatsella sinulle lähetettyä asiakirjaa. Kun olet lukenut asiakirjan, sulje välilehti ja palaa allekirjoitussivulle.     Allekirjoittaaksesi asiakirjan kirjoita henkilötunnuksesi ja tunnistaudu sen jälkeen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tällä varmistetaan henkilöllisyytesi. Tietojasi ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.        Tunnistautumisen jälkeen saat allekirjoitetun asiakirjan sähköpostiisi.       Saat sähköpostitse tiedon palvelun avautumisesta noin viikon sisällä aktivoinnista.   Pankkiverkon aktivointi pitää tehdä admin-oikeudet omaavalla käyttäjätunnuksella.   Tunnistautuminen tehdään omilla, henkilökohtaisilla verkkopalvelutunnuksilla eli ei esim. yrityksen tunnuksilla.   Palvelun aktivoitumisen jälkeen sinulla on mahdollisuus lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja kaikilta pankkia verkkolaskun palveluntarjoajana käyttämiltä yrityksiltä. Jos haluat lähettää verkkolaskuja kuluttaja-asiakkaillesi heidän verkkopankkiinsa, tulee laskutusohjelmassasi olla valmius kuluttajalaskujen luomiselle, laskuttajailmoitusten tehtynä ja pankkiverkkoyhteyden auki Maventa-tililläsi.   Pankkiverkkoasiakkaiden verkkolaskuosoitteet ovat usein IBAN muodossa eli esimerkiksi FI1231231232312. Osoitteet voi tarkistaa   verkkolaskuosoitteistosta   tai suoraan vastaanottajalta. Huomioi lähettäessäsi laskuja pankkiverkkoon, että jos laskuttajalle löytyy IBAN-muotoinen osoite, tulee sitä käyttää aina OVT-tunnuksen sijaan. IBAN-muotoinen osoite tulee antaa ilman välilyöntejä.   Jos haluat vastaanottaa verkkolaskuja pankkiverkosta, tulee sinun ilmoittaa normaali verkkolaskuosoitteesi mutta operaattoriksi pitää antaa DABAFIHH normaalin MAVENTA tunnuksen sijaan.  
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Jos laskua luodessa laitat rastin ruutuun "Ei lähetetä", ei kyseistä laskua lähetetä ollenkaan eteenpäin Verkkolaskut.fi -palvelusta.    Voit tällöin itse tulostaa PDF laskun ja toimittaa sen asiakkaalle haluamallasi tavalla.  Kun "Ei lähetetä" on valittuna, lasku menee tilaan "Vain paperi". Huomioithan että tämä tila ei tarkoita että lasku on lähtenyt tulostuspalvelun kautta.  Voit itse laskunhallintasivulta merkata laskun lähetetyksi valitsemalla vaihtoehdon "Postitettu".   Tämä on kätevää, jos esim. haluat tulostaa ja lähettää laskun itse.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Jotta saat luotua laskun ulkomaalaiselle yritykselle, tulee asiakasrekisterissä kyseiselle asiakkaalle valita Laskutusryhmä-kohtaan "Kansainvälinen". Tätä laskutusryhmää käytetään   yrityksille, joilla on muu kuin suomalainen y-tunnus. Y-tunnusta ei tällöin tarkisteta.   Laskutuskielen saat valittua asiakaskortilla kohdasta Laskutuskieli.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Verkkolaskut.fi:ssä ei pysty lisäämään varsinaista rivialennusta. Alennusta ei myöskään täten saa automaattisesti prosenttimäärällä laskettuna. Alennuksen saa laskulle kuitenkin pienellä kikkailulla miinus-summaisella rivillä seuraavanlaisesti:   Verkkolaskut.fi on suunniteltu yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi laskutusohjelmaksi, eikä siinä samasta syystä ole perustoimintoja kattavampia toimintoja. Jos kaipaat kehittyneempää laskutusohjelmaa kuin Verkkolaskut.fi, löytyy meiltä myös esimerkiksi suosittu laskutusohjelma ePasseli. Lisätietoja ePasselista saat myynnistä puhelimitse 09 3154 2040 tai sähköpostitse myynti@passeli.com .
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Tämä laskurivin katoaminen johtuu yleensä siitä, että laskuriville on annettu pelkkä summa, eikä ollenkaan tuotteen nimeä joka on pakollinen tieto.   Tässä on toistettu tuo virhetilanne jättämällä viimeiseltä riviltä tuotteen nimi pois: Näistä riveistä syntyi seuraavanlainen lasku:   Viimeinen rivi tippui siis pois, mutta summa täsmää alkuperäisiin laskuriveihin.   Jatkossa sinun tulisikin varmistaa että kaikilla tuoteriveillä on aina myös tuotteen nimi mukana.   Mikäli lähettämäsi laskun vastaanottaja haluaa laskun uudelleen kaikilla riveillä, tulisi sinun tehdä tästä puutteellisesta laskusta hyvityslasku ja tehdä sitten lasku uudelleen niin että kaikilla riveillä on mukana tuotteen nimi.   Hyvityslaskun saat tehtyä menemällä Laskuhallintaan, klikkaamalla laskunumeroa ja valitsemalla Luo hyvityslasku. Hyvityslaskun lähettämisen jälkeen voit luoda kokonaan uuden laskun asiakkaalle.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Yrityksen sähköpostiosoite on se osoite, johon huomautukset ja yhteydenotot laskutusasioissa halutaan suunnattavan. Osoite näkyy myös laskulla. Voit vaihtaa osoitteen kirjautumalla verkkolaskut.fi -tilillesi ja menemällä kohtaan Asetukset > yritys > Osoitetiedot.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Mikäli pääset kirjautumaan verkkolaskut.fi -tilillesi, luo ensin uusi pääkäyttäjä ja poista sen jälkeen vanha käyttäjä alla olevien ohjeiden mukaan. Mikäli et pääse kirjautumaan tilillesi, ole yhteydessä Passelin asiakaspalveluun.   Luo uusi pääkäyttäjä: Mene sivulle ”Asetukset” > ”käyttäjät” Klikkaa ”Lisää uusi käyttäjä”, syötä uusi sähköpostiosoite, nimesi, ja valitse Valtuudet –kohtaan ”Yrityksen ylläpitäjä” Kirjaudu ulos Aktivoi uusi käyttäjä sähköpostiisi lähetettyjen ohjeiden mukaan   Poista vanha pääkäyttäjä: Kirjaudu sisään uuden pääkäyttäjän tunnuksilla Mene sivulle ”Asetukset” > ”käyttäjät” Poista vanha pääkäyttäjä klikkaamaalla ”Poista käyt täjä”
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Voit tilata uuden salasanan  sisäänkirjautumissivulta .
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Asetuksen löydät kohdasta  Asetukset > Lisäasetukset > Tulostuspalvelu . Aktivoimisen jälkeen menee hetki, kun tiedot varmennetaan manuaalisesti. Huomioi tämä etenkin työaikojen ulkopuolella.
Näytä koko artikkeli
MarkusJokela VISMA
Jos olet jo rekisteröinyt Maventa-tilin, ja haluaisitkin ottaa käyttöön myös Verkkolaskut.fi:n, tulee tilit yhdistää toisiinsa rekisteröinnin yhteydessä.   Siirry ensin   Verkkolaskut.fi:hin ja aloita palveluun   rekisteröityminen.   Kun olet syöttänyt yrityksesi y-tunnuksen, palvelu herjaa että y-tunnuksella on jo tili, ja pyytää API- ja UUID-avaimia:   Kirjaudu Maventa-tilillesi, ja hae API- ja UUID-avaimet kohdasta Asetukset.   Syötä avaimet rekisteröitymisnäkymän kenttiin, ja jatka rekisterlöitymistä normaalisti. Teethän rekisteröinnin samoilla tiedoilla (esim. sama käyttäjä) joilla olet rekisteröinyt Maventa-tilinkin.   Kun rekisteröinti on tehty loppuun, voit aloittaa laskuttamisen Verkkolaskut.fi-tililläsi. Täältä löydät ohjevideon kertalaskun luomiselle:   Kertalaskun luominen Verkkolaskut.fi-tililtä : Video 
Näytä koko artikkeli
Parhaat avustajat