peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Voit nyt lähettää eu-standardin mukaisia verkkolaskuja, mikäli asiakkaasi niin vaatii. Mene ensin Laskut -> Asiakkaat -> valitse asiakas ja muokkaa tietoja kynän kuvasta -> valitse asikaskortilta EU-standardin mukainen lasku-kohtaan "Kyllä".     Tämän jälkeen tulee laskun kirjaukseen näkyville lisäkenttiä, joihin voidaan antaa seuraavia tietoja: Sopimusnumero, Tiliöintiviite, Työmaatunnus ja Tarjousviite.   Kyseiset tiedot eivät näy laskutulosteella, mutta välittyvät Finvoice-aineistossa vastaanottajalle.
Näytä koko artikkeli
17-06-2021 07:15
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 6 Näytöt
Aputominimelle on mahdollista lisätä oma logo. Mene kohtaan Asetukset-> Aputoiminimet -> muokkaa aputoiminimen tietoja kynän kuvasta.   Lisää haluttu tiedosto:    
Näytä koko artikkeli
17-06-2021 07:14
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 2 Näytöt
Jos haluat pakottaa asiakkaan laskun tulostuspalveluun verkkolaskuosoitteen ohi, tulee sinun korvata verkkolaskuosoite sanalla PRINT. Tällöin lasku lähtee kyseiselle vastaanottajalle postitse, vaikka Maventasta löytyisikin vastaanottajalle verkkolaskuosoite.    
Näytä koko artikkeli
16-06-2021 14:13
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 4 Näytöt
Kohdasta Asetukset -> Laskutuksen asetukset -> Laskutuloste -> voit valita haluatko käyttää perinteistä vai tilisiirrollista laskutulostetta.      Kun valitset laskutulosteen muodoksi "Tilisiirto", saat laskutulosteelle sekä viivakoodin, että QR-koodin.   Mikäli et halua laskulle viivakoodia, voit valita laskutulosteelle perinteisen ilmeen:   
Näytä koko artikkeli
01-04-2021 13:53 (Päivitetty 04-05-2021)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 111 Näytöt
Lasku verkkolaskut.fi-palvelusta muodostuu toteutuneen käytön mukaan, eli luotujen, lähetettyjen ja vastaanotettuje laskujen mukaan. Lasku muodostuu, kun laskutettavaa on yli 10€ edestä, tai vuoden lopussa. Laskutustiedot saat asetettua kohdasta Asetukset -> Yrityksen perustiedot -> Laskutustiedot. Hinnaston löydät Community-kuvakkeesta avautuvasta alasvetovalikosta.     Voit seurata yrityksen tapahtumahistoriaa ja laskun muodostumista. Valitse oikealta yläkulmasta avautuvasta valikosta "Laskutustapahtumat". Näet erittelyssä luodut ja lähetetyt tapahtumat sekä niiden tapahtumahetken. Tapahtumat on eritelty per lasku, tai jos laskua ei vielöä ole muodostettu, näkyvät ne omanaan. Tapahtumat summataan myös, jotta voi arvioida tulevan laskun suuruutta.    
Näytä koko artikkeli
29-04-2021 13:25
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 192 Näytöt
Aktivoit verkkolaskujen vastaanoton ohjelman kohdasta Asetukset -> Maventa-asetukset
Näytä koko artikkeli
03-07-2020 15:04 (Päivitetty 15-04-2021)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 485 Näytöt
Näin pääset alkuun verkkolaskut.fi palvelun käytössä:   Tarkista asetukset Luo sekä tallenna asiakaskortti ja tuotekortti/kortit (ei pakollinen) Luo uusi lasku ja lähetä!   1. Ennen laskuttamisen aloitusta, on hyvä tarkistaa ohjelman asetuksista ainakin Yrityksen perustiedot, Laskutuksen asetukset, Pankkitilit ja Maventa-asetukset.     Yrityksen rekisteröinnin yhteydessä annetut tiedot lisätään yrityksen perustietoihin ja tänne voit lisätä myös muita tietoja. Nämä tiedot tulevat näkyviin laskulle.   Seuraavaksi tarkista laskutuksen asetuksista: Haluatteko lisätä automaattiset ilmoitukset kirjanpitäjän sähköpostiosoitteeseen? Jos käytätte juoksevaa asiakasnumerointia, mikä on seuraava asiakasnumero? Käytättekö ulkoista laskunnumerointia, vai juoksevaa laskunnumerointia (ja mikä on seuraava laskunnumero?) Miten haluatte viitenumeron muodostuvan laskulle (lisätietoja laskun viitenumeron määrityksestä) Miltä laskutuloste näyttää? Onko se “perinteinen” vai “tilisiirto”?   Samalta välilehdeltä voi myös määritellä huomatuskulujen asetukset, sekä lisätä logon laskulle.    Pankkitilit-kohdasta, voit tallentaa pankkitilin tai -tilien tiedot, jotka tulevat näkymään laskulla. (ohje)   Maventa-asetuksista voit tarkistaa: Mikäli haluat lähettää laskuja pankkiverkosta, täytyy sinun aktivoida pankkiverkkoyhteys.   Pankkiverkolla tarkoitetaan pankkeja, jotka toimivat myös verkkolaskuoperaattoreina. Jos asiakkaasi vastaanottaa verkkolaskun esimerkiksi Nordean verkkopankkiin, täytyy pankkiverkon olla aktivoitu, jotta lasku voidaan sinne asti siirtää.  Suosittelemme tekemään pankkiverkon aktivoinnin mahdollisimman pian, koska siitä on sinulle vain hyötyä ja se ei maksa mitään. Sähköpostilaskujen lähetystavat  Haluatko käyttöön Maventan tulostuspalvelun? (eli lasku voidaan lähettää paperilaskuna postissa vastaanottajalle) Haluatko myös vastaanottaa verkkolaskuja?   2. Jos laskutat usein samoja asiakkaita/tuotteita/palveluja, voit tallentaa tiedot asiakas- ja tuotekorteille, jotta saat lisättyä nämä samat tiedot helposti joka kerta laskulle laskun luonnin yhteydessä. Voit lisätä nyt asiakkaan verkkolaskuosoitteen myös laskun luonnin yhteydessä, joten enää sinun ei ole pakko muodostaa asiakaskorttia lähettääksesi laskua verkkolaskuna.   Lisää asiakastiedot  Lisää tuote  3. Nyt olet valmis luomaan uuden laskun!   Tarkemmat ohjeet laskun luontiin löydät täältä.  
Näytä koko artikkeli
08-04-2021 08:46 (Päivitetty 08-04-2021)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 188 Näytöt
Kohdassa Asetukset -> Maventa-asetukset -> Lähetys sähköpostitse -> voit määrittää voiko lasku lähteä sähköpostitse ja millä tavalla lähetys tapahtuu. Sähköpostilaskut voidaan lähettää PDF-liitteellä, latauslinkillä tai hyväksy/hylkää-valinnalla.     Lähetä sähköpostilaskut PDF-liitteellä Tällä valinnalla kaikkiin sähköpostilaskuihin liitetään laskukuva PDF-muodossa sekä mahdolliset muut liitteet. Huomoithan, että sähköpostiin liitettyjen tiedostojen yhteenlaskettu koko tulee olla alle 5 megatavua. Jos laskukuva tai liitteet ovat suurempia, pyydetään vastaanottajaa noutamaan liitteet Maventan esilläpitopalvelusta viestissä olevan linkin kautta. Lähettäjä ei saa ilmoitusta sähköpostilaskun toimituksesta eikä toimituksen epäonnistumisesta, jos vastaanottajan sähköpostilaatikko on täynnä tai vastaanottajan sähköposti on merkannut sähköpostin roskapostiksi. Tätä tapaa on hyvä käyttää mikäli vastaanottajan järjestelmä (esimerkiksi skannauspalvelu) vaatii, että sähköpostilaskuissa on mukana PDF-lii te.   Lähetä sähköpostilaskut linkillä Tämä valinta tarkoittaa, että sähköpostilasku sisältää linkin ja salasanan, jolla vastaanottaja pääsee lataamaan laskun Maventan palvelusta sen sijaan, että sähköpostiviestissä olisi PDF-liite. Kun vastaanottaja klikkaa linkkiä ja avaa laskun salasanalla, lähettäjä saa ilmoituksen sähköpostiinsa. Lasku ei mene virhe-tilaan, jos vastaanottajan sähköpostilaatikko on täynnä tai, jos vastaanottajan sähköposti on merkannut sähköpostin roskapostiksi. Mikäli Maventa-tilillä on päällä muistutusviestit sähköpostilaskujen vastaanottajalle (Yrityksen asetukset -> Laskujen lähettäminen -> Sähköposti -> Muistutukset), muistutukset eivät lopu ennen kuin asiakas käy lataamassa laskun linkin takaa.  HUOM! Linkki esilläpitopalveluun on voimassa 90 päivää, jonka jälkeen laskun vastaanottajaa ohjeistetaan olemaan yhteydessä laskuttajaan.   Lähetä sähköpostilaskut hyväksy/hylkää-valinnalla Tällä valinnalla vastaanottajan täytyy hyväksyä lasku nähdäkseen laskun maksutiedot. Vastaanottaja voi myös hylätä laskun ja jättää viestin laskun hylkäämisen syystä laskun lähettäjälle. Kun laskun tila muuttuu esimerkiksi vastaanottajan hyväksyessä laskun, lähettäjä saa tästä sähköposti-ilmoituksen. Mikäli Maventa-tilillä on päällä muistutusviestit sähköpostilaskujen vastaanottajalle (Yrityksen asetukset -> Laskujen lähettäminen -> Sähköposti -> Muistutukset), muistutukset eivät lopu ennen kuin asiakas klikkaa toisen vaihtoehdoista laskulla.  HUOM! Linkki esilläpitopalveluun on voimassa 90 päivää, jonka jälkeen laskun vastaanottajaa ohjeistetaan olemaan yhteydessä laskuttajaan.
Näytä koko artikkeli
01-04-2021 12:28
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 110 Näytöt
Nyt voi luoda ja lähettää maksukehotuksia Verkkolaskut.fi palvelussa. Täällä on koottu tiedot maksukehotuksien lähettämisestä, että mitä sinun tulee huomioida kun luot maksukehotuksia yrityksille ja kuluttaja-asiakkaille.
Näytä koko artikkeli
01-12-2020 10:19 (Päivitetty 01-12-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 280 Näytöt
Voit nyt luoda maksukehotuksia verkkolaskut.fi palvelussa. Tässä artikkelissa näytämme miten maksukehotuksen voi laatia ja lähettää.
Näytä koko artikkeli
01-12-2020 10:20 (Päivitetty 01-12-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 331 Näytöt
Maventan reititys toimii niin, että lasku toimitetaan aina ensisijaisesti verkkolaskuna, mikäli vastaanottajalle pystytään vahvistamaan verkkolaskuosoite. Jos verkkolaskun lähetys ei onnistu, Maventa lähettää laskun seuraavalla mahdollisella tavalla (sähköpostitse tai postitse).    Jos tarkoitus oli että lasku lähtee verkkolaskuna, mutta se lähtikin paperisena tai postitse, niin tarkistathan vielä että vastaanottajan verkkolaskuosoite on oikein asiakaskortilla. Useimmiten syy verkkolaskun lähetyksen epäonnistumiselle on se, että osoite on puutteellinen eikä sen perusteella löydetä julkisia verkkolaskuosoitteita. Voit tarkistaa verkkolaskuosoitteen suoraan vastaanottajalta, tai esimerkiksi   verkkolaskuosoitteistosta.     Varmista että asiakaskortilla on annettuna sekä vastaanottajan verkkolaskuosoite että operaattori. Lasku pakotetaan vastaanottajan verkkolaskuosoitteeseen, jos kumpikin näistä on annettu.    
Näytä koko artikkeli
24-09-2020 11:17 (Päivitetty 03-11-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 355 Näytöt
Mikäli operaattori ei pysty toimittamaan laskua vastaanottajalle, jää lasku virhe-tilaan.
Näytä koko artikkeli
27-10-2020 07:32 (Päivitetty 22-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 341 Näytöt
Pankkitilin luominen: Pankkitilin lisääminen Verkkolaskut.fi ohjelmassa tapahtuu kohdasta Asetukset- Pankkitilit- Luo uusi pankkitili   Kohtaan Pankki syötetään pankin nimi, esim. Osuuspankki IBAN kohtaan syötetään FI alkuinen pankkitilinumero esim. FI49 1234 0000 5678 91 BIC/SWIFT kohtaan tulee tunniste, esim. OKOYFIHH Kuvaus kohtaan voi itselleen määritellä haluamansa tiedon joka ei näy laskulla, esim. Vuokratulotili Tämän jälkeen tallennatte pankkitilin    Pankkitilin tietojen muokkaaminen: Saatte muokattua pankkitilinne tietoja valitsemalla tilin tietojen lopussa olevan kynän kuvan Pankkitilin poistaminen: Saatte poistettua pankkitilin valitsemalla tilin tietojen lopussa olevasta roskakorin kuvasta
Näytä koko artikkeli
20-10-2020 12:17 (Päivitetty 20-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 248 Näytöt
Jotta voit lähettää verkkolaskun, tulee perustaa asiakaskortti, jonne kaikki tarvittavat tiedot saa asetettua. Asiakaskortin saa perustettua menemällä Laskut -> Asiakkaat -> Uusi asiakas.     Asiakkaan tiedoista nimi ja maa ovat pakollisia, mutta muutkin tiedot on hyvä täyttää. Huomaathan valita oikean laskutusryhmän: Yritys, EU, henkilöasiakas tai kansainvälinen.   Asiakkaan laskutustietoihin tulee asiakkaan verkkolaskuosoite. Verkkolaskuosoite on laskuttajan tai vastaanottajan osoite, jonka avulla verkkolaskut välitetään. Se on verkkolaskun osoite siinä missä postiosoite on perinteisen paperilaskun osoite. Asiakkaan verkkolaskuosoitteen voi tarkistaa verkkolaskuosoitteistosta. Usein verkkolaskuosoitteella tarkoitetaan samaa kuin OVT-tunnuksella, mutta se voi olla myös muotoa IBAN-tunnus tai Verkkopalvelutunnus. Verkkolaskuosoitteen lisäksi tulee ilmoittaa asiakkaan käyttämän operaattorin nimi. Jotta pystyt lähettämään laskuja myös pankkiverkkoon, eli sellaisille asiakkaille jotka käyttävät operaattorina pankkia, tulee aktioida pankkiverkkoyhteys. Siihen löydät tarkemmat ohjeet täältä.    
Näytä koko artikkeli
20-10-2020 09:49 (Päivitetty 20-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 367 Näytöt
Hyvityslasku on lasku, jolla voidaan hyvittää jokin tietty osa laskusta. Tällaisella osittaisella hyvitystilanteella voidaan tarkoittaa esimerkiksi tilannetta, jossa ostaja on reklamoinut tuotteen tai palvelun laatua, ja tästä johtuen osapuolet ovat neuvotelleen hinnan alennuksen.   Vaihtoehtoisesti hyvityslaskulla voidaan hyvittää koko lähetetty lasku. Tämä voi tulla kysymykseen esimerkiksi tilanteessa, jossa lasku on lähtenyt virheellisesti tai virheellisillä tiedoilla.   Hyvityslaskun saat tehtyä laskuhallinnasta alkuperäisen laskun kautta.    Klikkaa laskuhallinnassa alkuperäistä laskuriviä niin, että sen tarkemmat tiedot avautuvat. Valitse tämän jälkeen oikealle avautuvista painikkeista " Hyvityslasku".      Tämän jäkeen ohjelma luo automaattisesti alkuperäisestä laskusta miinusmerkkisen kopion, joka aukeaa laskun kirjausnäkymään.     Laskun rivejä, nimikkeiden määriä ja summia ym tietoja saa tässä kohtaa tarvittaessa vielä muutettua, jos tarve on esimerkiksi hyvittää vain osa laskusta.    Kun laskulla olevat tiedot ovat oikein, voi laskun normaaliin tapaan tulostaa tai lähettää.     Laskun tyyppi on laskutulosteella Hyvityslasku, ja Saate-kohtaan muodostuu automaattisesti teksti, joka kertoo alkuperäisen laskunumeron, johon hyvitys kohdistetaan.   Katso tarvittaessa myös ohje siitä, miten saat hyvityslaskun pois avoimista laskuista: https://community.visma.com/t5/Kayttovinkit/Miten-saan-hyvityslaskun-pois-avoimista-laskuista/ta-p/312005
Näytä koko artikkeli
13-10-2020 11:32 (Päivitetty 12-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 446 Näytöt
Laskua kirjatessa saat laskun tiedoista valittua kirjaustavan. Alasvetovalikosta aukeaa vaihtoehdot netto, brutto ja veroton.   1. Oletuksena laskulla on kirjaustapana netto. Tällöin nimikkeen hinta syötetään nettona, eli ilman veroja. Ohjelma laskee tähän lisäksi automaattisesti verojen osuuden valitun ALV-kannan mukaan.   2. Kirjaustavan ollessa brutto hinta sisältää veron, ja nimikkeen hinta syötetään siis verollisena. Ohjelma laskee tällöin hinnasta valitun ALV-kannan mukaiseseti verottoman hinnan.       3. Kirjaustavan ollessa veroton, ei hintaan lisätä eikä siitä vähennetä veroja.    
Näytä koko artikkeli
13-10-2020 11:31 (Päivitetty 12-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 168 Näytöt
Laskunumeroa voi muokata kahdella tavalla, menemällä Asetukset -> Laskutuksen asetukset: 1. Jos käytössäsi on automaattisesti juokseva laskunumerointi, voit muokata seuraavan laskun numeroa manuaalisesti:     Muista tallentaa tekemäsi muutokset "Tallenna"-painikkeesta. Tämän jälkeen numerointi jatkuu asettamastasi laskunumerosta jälleen juoksevana.   2. Ottamalla käyttöön ulkoisen laskunumeroinnin, saat syötettyä haluamasi laskunumeron jokaiselle laskulle laskun kirjausikkunassa.     Tallenna asetukseiin tekemäsi muutokset.
Näytä koko artikkeli
12-10-2020 11:35
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 228 Näytöt
1. Jos verkkolaskuosoite löytyy asiakastiedoista -> Lasku lähtee verkkolaskuna eteenpäin.   2. Jos verkkolaskuosoitetta ei löydy asiakastiedoista, mutta Y-tunnus löytyy ja lasku lähetetään Verkkolaskut.fi palvelusta, niin Maventa pyrkii etsimään Y-tunnuksella verkkolaskuosoitetta johon lasku toimitetaan. Jos verkkolaskuosoite löytyy, toimitetaan lasku verkkolaskuna eteenpäin.   3. Jos ei löydy verkkolaskuosoitetta eikä Y-tunnusta, tai Y-tunnuksella ei löydy Maventan "osoitekirjasta" vastaavaa verkkolaskuosoitetta niin lasku pyritään lähettämään sähköpostilla jos sähköpostiosoite löytyy laskulta. Jos asiakaskortilta löytyy sähköpostiosoite, lasku toimitetaan sähköpostilla.   4. Jos ei löydy mitään yllä olevista reiteistä, niin lasku toimitetaan tulostuspalvelun kautta. Jos tulostuspalvelu ei ole päällä niin lasku päätyy "Virhe" tilaan ja laskua ei toimiteta lainkaan.
Näytä koko artikkeli
24-09-2020 11:02
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 328 Näytöt
Hyvityslaskun saa pois avoimien laskujen listalta kohdistamalla sen alkuperäiseen laskuun.
Näytä koko artikkeli
23-07-2020 08:42 (Päivitetty 04-08-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 503 Näytöt
Pankkiverkkoyhteys pitää aktivoida ennen kuin laskuja voi lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta.
Näytä koko artikkeli
22-07-2020 12:49
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 748 Näytöt