om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.
om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.
Er zijn 2 adressen ingevoerd en nu moet de afstand ertussen berekend worden. Deze afstand wordt vervolgens geregistreerd. Maar hoe wordt deze berekening nu gedaan? En wat zijn de mogelijkheden?
Voor het berekenen van de afstand voor woon-werkverkeer en voor routes die worden ingevoerd via declaraties kan een routeplanner worden gebruikt.
Welke routeplanner beschikbaar is, wordt per bedrijf bepaald. Alle medewerkers in dit bedrijf maken vervolgens gebruik van dezelfde routeplanner.
Er worden in Visma.net HRM 4 opties aangeboden:
Hieronder leggen we de overeenkomsten en verschillen uit tussen deze 4 routeplanners.
Met de instelling ANWB wordt bij het berekenen van een route een pagina geopend van de ANWB routeplanner. Voorheen werden de ingevoerde adressen direct overgenomen in de routeplanner. Door een wijziging bij de website van de ANWB is dit helaas niet meer mogelijk. Uiteraard is het wel mogelijk om de van en naar adressen in te voeren. Daarbij kun je ervoor kiezen om actuele verkeersinfo niet mee te nemen. Vervolgens kan er nog gekozen worden uit de snelste, kortste of meest plezierige route. De berekende kilometers worden handmatig door de gebruiker ingevoerd in Visma.net HRM.
Met de instelling Google wordt bij het berekenen van een route een pagina geopend van de Google maps routeplanner. De in Visma.net HRM ingevoerde adressen worden direct overgenomen in de routeplanner. Er worden verschillende routes weergegeven. De berekende kilometers van de gekozen route worden handmatig door de gebruiker ingevoerd in Visma.net HRM.
Met de instelling Bing wordt bij het berekenen van een route een pagina geopend van de Bing routeplanner. De in Visma.net HRM ingevoerde adressen worden direct overgenomen in de routeplanner. Er worden verschillende routes weergegeven. De berekende kilometers van de gekozen route worden handmatig door de gebruiker ingevoerd in Visma.net HRM.
De geïntegreerde Google Maps optie is anders dan de 3 voorgenoemde opties, waarbij de gebruiker zelf een route selecteert en de afstand vervolgens in Visma.net HRM overneemt. De oplossing van geïntegreerde google maps haalt de aanbevolen route* op en neemt het aantal kilometers van die route vervolgens over in Visma.net HRM. Dit is het gemakkelijkst voor de medewerker. Het nadeel kan zijn dat je niet kunt zien welke route is gebruikt voor de berekening.
Bij het gebruik van geïntegreerde Google Maps is een extra optie beschikbaar: ‘Afstand niet te wijzigen bij geïntegreerde Google Maps’.
Als dit vinkje niet aanstaat, kan de berekende afstand door de gebruiker worden aangepast.
Staat het vinkje wel aan dan kan deze afstand niet worden aangepast en zal deze als tekst worden getoond.
*In release 1.145.00 op 7 december 2024 wordt een aanpassing doorgevoerd. De aanbevolen route werd gebaseerd op een gemiddelde reistijd op het moment van invoeren. Daardoor kon de afstand verschillen afhankelijk van het moment van invoeren. De aanbevolen route wordt nu berekend op basis van een vast moment in de verre toekomst. Daardoor moet de berekende reisafstand consistent zijn en niet gevoelig voor afhankelijkheden.
De voornaamste overeenkomst tussen de routeplanners ANWB, Google en Bing is dat dit als aparte pagina wordt geopend. De gebruiker berekent de route en heeft hierin een keuze. Vervolgens worden de kilometers handmatig in Visma.net gezet.
Bij de geïntegreerde google oplossing gebeurt dit automatisch. Het is dan alleen niet duidelijk welke route is gekozen en hierin is ook geen keuze-optie beschikbaar.
We hebben een lijst met routes berekend via de ANWB routeplanner, waarbij het vinkje uitstaat bij actuele verkeersinfo. Dezelfde routes zijn ook berekend met de geïntegreerde Google routeplanner (de Visma.net HRM versie van 1.145.00). De resultaten zijn nagenoeg hetzelfde. Verschillen zijn gemiddeld een halve kilometer over de hele route. Alleen bij afstanden van <200 kilometer kwam soms een verschil voor van 2 kilometer.
Copyright 2023 Visma Community. All right reserved.