Minun alueeni
Apu
GWElearning
CONTRIBUTOR *

0 % ALV - asetukset keturallaan? Miten saada lasku lähetettyä?

tekijä GWElearning

SEND ERROR (REASON: Sending to operator failed: XML invalid | [BR-Z-02]-An Invoice that contains an Invoice line where the Invoiced item VAT category code (BT-151) is "Zero rated" shall contain the Seller VAT Identifier (BT-31), the Seller tax registration identifier (BT-32) and/or the Seller tax representative VAT identifier (BT-63).)

 

 

Mitä pitäisi tehdä asetuksiin, jotta lasku menisi läpi?

 

Kyseessä verkkolaskut.fi ja laskutus: esittävä taide, ALV 0 % keikasta, jonka laskua kyhäilen, mutta tulee bumerangina takaisin milloin mistäkin syystä. Viimeisin syy yllä. Ilmeisesti asetuksiin pitäisi laittaa tai jättää laittamatta jotain alv-kohtiin,  jotta tämä menisi näineen läpi. En ole ALV-rekisterissä. Hjälp!

1 VASTAUS1
Jannina L
VISMA

tekijä Jannina L

Hei!

 

Kiitos viestistäsi.

 

Lasku on jäänyt virheeseen, koska se ei läpäise EU-standardin mukaista validointia. Laskulta puuttuu myyjän, eli sinun,  ALV-tunnus. Saat lisättyä sen kohdassa Asetukset -> Yrityksen perustiedot -> ALV-tunnus.  Kun tämän jälkeen avaat virheessä olevan laskun laskuhallinnasta, on laskun tiedoissa alimpana kohtana Yrityksen tiedot. Jos tässä on nyt "käytä alkuperäisen laskun tietoja", vaihda siihen "käytä yrityksen tietoja", niin ALV-tunnus päivittyy myös tälle laskulle, ja näet sen esikatselussa oikealla. Nyt voit lähettää laskun uudelleen. 

 

Mikäli asiakas ei ole vaatinut EU-standardin mukaista verkkolaskua, valinnan voi ottaa pois asiakaskortilta. Huomaathan, että asiakas tulee valita laskulle uudelleen ennen lähettämistä, jotta laskulle päivittyy ajantasaiset tiedot asiakaskortista. Tämä tapahtuu lasku hallinnasta laskurivin päästä -> avaa lasku muokkaustilaan kynän kuvasta -> poista asiakas ja valitse uudelleen.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!