Minun alueeni
Apu
Honeytoe
CONTRIBUTOR **

Verkkolaskujen lasku-pdf onkin vain kuva

tekijä Honeytoe

Kuka voi kaivata tuollaista, josta ei voi copypeistata tilinumeroa tai viitettä. On kyllä koodaajalta ajattelematon työ!

18 VASTAUSTA18
OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo

Onkohan tämä asia edennyt yhtään?

 

Tuli vastaan uusi skenaario, missä kunnollinen pdf on tarpeen ja mikä oli ennen itsestäänselvyys, jonka puuttumista en edes osannut kaivata ennen kuin sitä ei ole, nimittäin laskujen etsiminen sisällön perusteella. Kuvasta kun ei voi hakea tekstiä ja Verkkolaskut.fi:n laskuhaku ei osaa hakea laskun sisällöstä, on laskujen hakeminen arkistosta esim. tietyllä tuotteella, PO:lla, tms. tällä hetkellä mahdotonta.

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!

 

Laskun pdf-tiedosto on tosiaan kuva. Laskuhallinnasta voi kuitenkin oikean yläkulman hakutoiminnolla etsiä laskuja. Haussa voi käyttää tietoa, joka löytyy seuraavista kentistä:

 • Asiakkaan osoite
 • Osoitteen lisäkenttä
 • Asiakkaan yhteyshenkilö
 • Asiakkaan Y-tunnus
 • Asiakkaan sähköpostiosoite
 • Asiakkaan nimi
 • Asiakasnumero
 • Asiakkaan postinumero
 • Asiakkaan postitoimipaikka
 • Laskunumero 
 • Laskun saate
 • Avoin summa
 • Viitenumero
 • Laskun veroton summa
 • Laskun verollinen summa

Huomaathan, että haettavissa summilla, tulee käyttää desimaalina pistettä. Lisäksi koko luku tulee kirjoittaa yhteen. Esimerkiksi jos laskun summa laskuhallinnassa on 29 058,58 euroa, tulee hakuun kirjoittaa 29058.58.

OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo (Päivitetty ‎23-11-2022 15:40 tekijä OoOo )

Tämä oli kyllä tiedossa, mutta se ei poista ongelmaani, että en voi hakea laskurivien sisällöllä.

 

Minulla on siis toisinaan tarve hakea esim. laskuja, joissa esiintyy tietty tuote, palvelu tai asiakkaan toimittama ostotilaustunnus laskurivillä, tuotekoodissa tai tuotekuvauksessa ja nyt en pysty tätä tekemään. Jos laskut olisivat asianmukaisia pdf:iä, voisin hakea näillä tiedoilla laskuista esim. Adobe Acrobatilla ja monilla muilla ohjelmilla, jotka osaavat hakea pdf:ien sisällöstä. Tai vaikka ihan Windowsin omalla haulla, jos pdf-sisältöjen indeksointi on päällä.

 

Tähän siis toki potentiaalinen ratkaisu on myös, että laskurivit lisätään palvelun hakuun. Näin pystyisi edes jostain hakemaan em. tiedoilla. Toki se ei poista sitä tosiasiaa, että kuvien tallentaminen pdf:n sisään on todella kehno tekninen ratkaisu tähän tarkoitukseen. Kokolailla yhtä hyvin voisivat nyt olla .jpg:nä jolloin ainakin tiedostokoko olisi luultavasti pienempi, kuin nykyinen 600-700kt / lasku. 😄

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!
Kiitos tarkennuksesta. Valitettavasti haku ei tosiaan tällä hetkellä tunnista laskurivien tietoja, mutta välitän toiveen tästä eteenpäin. Mukavaa viikonloppua! 🙂 

M L
CONTRIBUTOR *

tekijä M L

Ei ilmeisesti toimi vieläkään?

vuosi 2024 ja saan PDF laskut vain kuvina.

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!

 

PDF-tiedosto on tosiaan vielä kuvana. Tähän on kuitenkin tulossa muutos lähiaikoina, kunhan saamme vielä viimeiset viilaukset ja testaukset asian tiimoilta tehtyä. 🙂 

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!
Palveluun on nyt tehty päivitys sähköpostilaskuihin liittyen. Laskun tiedot ja virtuaalinen viivakoodi ovat nyt kopioitavissa. Näin maksaja välttyy tietojen käsin näpyttelemiseltä verkkopankkiin, mikäli käytössä ei ole Visma Pay. Tässä vielä aiheesta tarkemmin:

https://community.visma.com/t5/Uutiset/Parannuksia-sahkopostilaskuihin/ba-p/481706

OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo (Päivitetty ‎02-02-2022 12:11 tekijä OoOo )

Onkohan tähän tullut vielä muutosta? Joko pdf:t generoidaan asianmukaisesti vai ovatko vielä kuvana?

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!

Laskun pdf-tiedosto muodostuu kuvana, eikä siitä valitettavasti saa kopioitua tietoja. Ymmärrän, että ominaisuus on toivottava. Pohdimme parhaillaan, miten tämä saataisiin toteutettua parhaiten. Uudistuneen sähköpostilaskun lähetystavan myötä on laskulle mahdollista lisätä verkkomaksutavat, jolloin asiakas voi maksaa laskun suoraan. Tässä vielä tarkemmin aiheesta:
https://community.visma.com/t5/Kayttovinkit/Visma-Pay-verkkomaksutavat-laskulle/ta-p/470148

OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo

Ok, kuulostaa vähän laiskalta koodaukselta. Valmiita pdf-kirjastoja on maailma väärällään eikä tuollaisen implementointiin pitäisi mennä käytännössä millään kovin kauaa. Puhun kokemuksesta. 😉 Myös teidän tytär-/sisaryhtiö Maventa osaa generoida verkkolaskut kunnollisina pdf:nä.

 

Valitettavasti muutaman tärkeän asiakkaan toivoessa laskujaan vielä pdf:nä, tämä on ns. deal-breaker eli pysyn ainakin vielä toisessa palvelussa. Toivottavasti saatte tämän ratkaistua, koska muuten palvelu näyttää varsin fiksulta!

Honeytoe
CONTRIBUTOR **

tekijä Honeytoe

Hei mä kun olen tätä odottanut kuin kuuta taivaalle, mutta ei ole tullut. Mulla mac-käyttäjän on ratkaisu, jossa lähetetyn laskun (sen typerän kuva pdf:n) jälkeen tulostan (silmän kuvasta) vielä pdf:n, jossa kakkossivulla on ihan toimiva OIKEA pdf, jonka sitten lähetän asiakkaalle. Siinä tosin virtuaaliviivakoodi on ainoastaan kuvana, kaikkia muita osia voi kopioida tekstinä!

Honeytoe
CONTRIBUTOR **

tekijä Honeytoe

Siis onhan se hankalaa lähettää sama lasku perästä uudestaan kunnollisena, erityisesti kun Visma jopa nostaa laskun luonnin kustannuksia. Maksat pdf-laskusta, joka on kuva, josta ei saa kopioitua, mutta ehkä tämä on myös huonoa mainosta verkkolaskut.fi:lle, joka voisi näin kohta parin vuoden jälkeen, kun asiasta ensi kertaa huomautin... johtaisi palvelun korjaamiseen (tähän en saata enää edes uskoa, saati toivoa)

tekijä Tiia-Maria Hietala (Päivitetty ‎29-11-2022 15:58 tekijä Tiia-Maria Hietala VISMA )

Hei!

 

PDF-tiedoston tallennusmuotoa on tosiaan toivottu, ja tämä on myös kehityksemme tiedossa. Valitettavasti tilanne ei ole kovin yksinkertaisesti ratkaistavissa. Sen vuoksi olemme pyrkineet vaikuttamaan tähän muilla tavoilla: jos lasku lähetetään sähköpostilla, on laskun tiedot ja virtuaalinen viivakoodi kopioitavissa. Lisäksi sähköpostilaskulle on mahdollista lisätä maksupainike, jolla asiakas voi maksaa laskun suoraan. Valitettavasti en suoraan voi luvata, milloin pdf-tiedostoon itsessään on tulossa muutosta.

OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo (Päivitetty ‎29-11-2022 16:14 tekijä OoOo )

En toki tunne teidän taustajärjestelmiä, mutta useita pdf-generaattoreita toteuttaneena web-/ohjelmistokehittäjänä uskaltaisin väittää, että kunnollisen pdf:n generoinnin ei pitäisi olla kovinkaan ihmeellinen homma, kun teillä jo kuitenkin on jo pdf:n generoinnin mahdollistava toiminnallisuus, johon tällä hetkellä menee vain kuva, joka "kääritään" pdf:n sisään.

 

Esim. teidän konsernin toinen yritys, Maventa, minkä kautta aiemmin lähetin sähköiset laskut, pystyy generoimaan kunnolliset pdf:t ongelmitta. Kenties tuossa voisi hyödyntää konsernin eri yhtiöiden osaamista?

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!

 

Ongelma on tiedostettu ja tutkittu. Ongelmat johtunee kolmannen osapuolen teknisistä työkaluista joiden vaihtoa kartoitamme parhaillaan. Harmilliseksi tästä tekee sen, että tässä on kyse suhteellisen mittavasta työstä, jotta saisimme paremman PDF-tekniikan käyttöömme. Tätä työtä kuitenkin jatketaan, ja pyrimme myös itse löytämään toisenlaisia ratkaisuja asiaan liittyen jotka auttaisivat teidän asiakkaitanne tämän asian ympäriltä.

 

Oletamme että kyse on pitkälti sähköpostilaskuista joissa kulkeutuu tuo PDF versio mukana? Meillä on uuden versiomme myötä uudistunut laskusivu sähköpostilaskuille, josta löytyy ladattava PDF, mutta myös tekstimuotoon siirrettäviä tietoja. Myös tätä sivua pyritään kehittämään entistä paremmin palvelevaksi. 🙂 

haikala
CONTRIBUTOR *

tekijä haikala

Myös minä kaipaisin tähän muutosta. Tuntuu todella typerältä, että asiakkaat, joilla ei ole verkkolaskutusta käytössä, eivät pysty kopioimaan maksutietoja laskulta vaan joutuvat näpyttelemään ne manuaalisesti. Tämä lisää lyöntivirheiden riskiä ja turhia ongelmatilanteita. Asiakkaani ovat yrityksiä, jotka eivät hyödy mitään viivakoodeista tai QR-koodeista. Palvelunne olisi erinomainen, jos tämän saisitte muutettua!

Hei!

 

Kiitos palautteesta, olen välittänyt toiveen eteenpäin. Aurinkoista viikon jatkoa. 🙂 

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!

 

PDF-tiedoston muodosta on välitetty palaute eteenpäin. Tiesithän, että laskutulosten voi valita ny myös tilisiirto-mallisena, jolloin laskulle tulee sekä viivakoodi että QR-koodi?

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!