Mijn Communities
Help

Stap nu over op het nieuwe inloggen via 2 factor authenticatie Professionals

door Henk Hesseling

Voor medewerkers en managers (zonder certificaat) is het nieuwe inloggen al geruime tijd in gebruik. Nu wordt het tijd dat de professionals overstappen die inloggen met certificaat via login1.youforce.biz

 

Het nieuwe inloggen voor de ‘professional’ is nu algemeen beschikbaar (General Available) en is vereist voor het gebruik van nieuwe toepassingen binnen Youforce. Zoals het gebruik van Youforce Reporting, Autorisatiebeheer, het configureren van de Youforce app en Mijn Youforce, de centrale landingspagina waar medewerkers en managers hun HR-zaken nóg makkelijker regelen. 

Ook voor het geïntegreerd gebruik van andere Visma software, zoals PlusPort, én de software van onze partners, is het nieuwe inloggen een vereiste.


Elke ‘Professional’ gebruiker logt straks in met een combinatie van:

  • gebruikersnaam@onyouforce.com
  • wachtwoord en
  • een tweede factor (zoals bijvoorbeeld de PingID app).

Wij baseren ons inlog beleid op de ‘NIST 800-63’ standaard. Deze toegangsbeveiliging standaard wordt onderschreven door de Nederlandse overheid en aanbevolen door veiligheidsexperts van Visma.

 

Op de Community hebben wij een vernieuwde handleiding geplaatst, deze is op deze pagina te vinden: Het nieuwe inloggen via 2 factor authenticatie, ga dan naar handleiding: Beheer professionele Youforce accounts met 2 factor authenticatie

 

Nadat je onyouforce account succesvol geactiveerd is,  krijg je vanaf volgende week, ook de volgende activatiemail met de nieuwe URL’s erin. Zie als voorbeeld:

HenkHesseling_0-1663070823344.png

 

Jouw actie

  • Activeer het onyouforce account  Zie hier hoe.
    • Let er hierbij wel op dat je als applicatiebeheerder het certificaat moet aanmaken, maar de professional hoeft deze niet meer te installeren
  • Log voortaan in via de url admin.youforce.com
  • Pas eventuele (interne) handleidingen aan
  • Pas eventuele snelkoppelingen aan

Wil jij dat jouw professionals alle mogelijkheden van Youforce optimaal gebruiken, zowel nu als in de toekomst, maak dan zo spoedig mogelijk de overstap!

 

Heb je in de tussentijd toch vragen over het nieuwe inloggen? Neem dan contact op met het Service Center of je Service Manager.

38 Opmerkingen