Mijn Communities
Help

Stem van de Klant - Januari 2022

door Rene van Jole

De stem van de klant - januari 2022

 

Jouw input hebben we verzameld uit onder andere het wensenportaal, de pNPS en de gebruikersoverleggen. We zijn dankbaar voor deze feedback en daarom doet het ons heel veel plezier te laten weten dat onder andere de volgende functionaliteiten in de afgelopen release zaten: 

 

  • Het instructieveld van de mutatieformulieren bevat nu bijna 4 keer zoveel ruimte. Hierdoor kan de instructie vollediger en duidelijker worden toegevoegd voor de eindgebruiker. 

 

 

  • De sectie variabele salariscomponenten kan nu worden opgenomen in de eigen te definiëren actie. Hierdoor kunnen jullie huidige acties slimmer en completer worden ingericht. Was het eerst zo dat de mutatie van het component achteraf ingevoerd moest worden, nu kan deze mutatie direct worden ingevoerd.

  • Contracten kunnen nu worden aangemaakt ook als er nog een andere contract actie openstaat. Hierdoor hoeft een gebruiker niet eerst te wachten tot een andere collega de openstaande actie heeft afgerond. Minder kans dat het alsnog invoeren van het contract wordt vergeten!

 

 

  • Het is niet meer perse nodig om de autorisatie voor de telefoonlijst te hebben om de contractgegevens in de medewerker pop up in te zien. Wel zo fijn als de telefoonlijst verder niet in gebruik is.
  • In workflow plus zijn nu meerdere extra filters beschikbaar. Hiermee kunnen processen slimmer worden ingericht en zullen taken meer automatisch kunnen worden ingericht en gestart. Dit scheelt tijd en moeite voor de gebruikers.
  • Workflow plus processen aanmaken kan veel tijd in beslag nemen. Processen kunnen nu worden gekopieerd. Dit kan veel tijd besparen en niet onbelangrijk: dit voorkomt mogelijk ook kans op fouten. 
  • Het samenvoegveld wel/niet fulltime is toegevoegd. Teksten die alleen bij fulltime medewerkers getoond moeten worden in sjablonen kunnen nu automatisch gevuld worden. Of als jullie dit gegeven simpelweg willen weergeven in het sjabloon is dus nu ook mogelijk. 
  • Het is voortaan mogelijk om de diensttijd/jubileumdata voor maximaal 5 jaren vooruit te laten berekenen. Hierdoor komen deze gegevens ook in de overzichten beschikbaar. 
  • In duurzame inzetbaarheid zijn nieuwe schermen toegevoegd waarmee je een budget aanvraag kunt aanpassen of beëindigen. Tegelijk hiermee kun je direct het bestedingsschema bewerken of deze door het systeem laten genereren. Hierbij wordt beter rekening gehouden met de begin- en einddatum van de aanvraag en met tussentijdse WTF-wijzigen. ( voor nu nog alleen beschikbaar voor de Onderwijs markt ) 

We zijn altijd benieuwd naar de feedback van onze gebruikers. Daarom hebben we nu bij het gebruik van de nieuwe zoekbalk op het startscherm een tijdelijke survey uitgezet. Daarop hebben we inmiddels veel reactie gekregen, waarvan grotendeels positief!

 

Graag verwijzen we je naar de release notes https://community.visma.com/t5/Kennisbank/Release-notes-van-Visma-net-HRM-v-1-133-versie-2/ta-p/4258... voor meer informatie over de nieuwe functionaliteiten.