Mijn Communities
Help

Stem van de klant - April 2023

door Rene van Jole

Ook in de laatste Visma.net HRM release 1.138 zitten weer veel mooie en nieuwe functionaliteiten waar jij hopelijk blij van wordt.

 

Jullie input hebben we verzameld uit onder andere het wensenportaal, de pNPS en de gebruikersoverleggen. We zijn dankbaar voor deze feedback en daarom doet het ons heel veel plezier te laten weten dat onder andere de volgende functionaliteiten in de afgelopen release 1.138 zaten: 

 

  • Het overzicht in declaraties is in de app veel duidelijker dan in de webversie! Daar hebben we werk van gemaakt. In deze release is voor iedereen het declaratie overzicht vernieuwd!
  • Veel feedback hebben we gekregen, op het invoerscherm van declaraties. Er werd namelijk enthousiast gereageerd op de CES die we hebben uitgezet in deze module. Heel hartelijk dank voor jullie input! We hebben veel feedback kunnen verwerken in het nieuwe invoerscherm. En ziet het er nu niet veel beter uit? Deze vernieuwde look & feel willen we de komende tijd op veel meer plekken in Visma.net HRM gaan toepassen.
  • Als je klikt op Verlengen bij het contract scherm komt er een datumveld beschikbaar. Na het invoeren van het datumveld moet je nog op Toepassen klikken. Zowel het invoeren van de datum als het klikken op Toepassen is nu verplicht. Mocht je toch het contract niet willen verlengen kun je op Annuleren klikken. Op deze manier wordt de invoer niet meer - per ongeluk - niet toegepast!
  • Tijdelijk je zwangere collega vervangen? Als je een uitbreiding contract krijgt is het waarschijnlijk dat je extra uren gaat werken op dagen dat je nog niet op je basiscontract aan het werk was. Tot nu toe werd bij het rooster altijd de uren overgenomen uit het basiscontract. Als er in het onderhoudsscherm bij het rooster geen standaardwaarde is geselecteerd, zal het rooster van het basiscontract niet meer gevuld zijn. 
  • Wil je die extra informatie over reiskosten graag vermelden in een document of workflow taak? Ook de vrije velden in de sectie reiskosten zijn nu beschikbaar als samenvoegveld. Ook de andere samenvoegvelden die zijn toegevoegd, zijn op jullie verzoek!
  • Dit scheelt weer extra zoeken: Naast de naam van de collega die vervangen wordt, staat nu ook het bijbehorende werknemersnummer. 
  • Reiskosten wijzigen na een verhuizing? Bij het toevoegen van reiskosten kun je gebruik maken van de afstandsberekening m.b.v bijvoorbeeld Google maps. Het huisadres wordt nu opgehaald op de datum dat de transactie ingaat. 
  • Een loonkostenverdeling toevoegen? Dat valt niet mee, zeker niet als je wel 5 dimensies in gebruik hebt. Je moest van alle 5 dimensies de waarde invullen, ook als deze niet wijzigt ten opzichte van de originele waarde vanuit de afdeling of functie. Zowel bij het aanmaken van een contract als in de sectie is de invoer nu veel gemakkelijker gemaakt. Je kunt waarden automatisch ophalen uit het contract en velden kun je nu zelfs verbergen, omdat ze op de achtergrond gevuld worden. Bij de sectie is het invoeren ook gemakkelijker gemaakt door het toevoegen van overzicht in het invoerscherm en daarbij de kopieer knop.

Wij danken jullie voor het meedenken en input voor het verbeteren van het HRM systeem. Op dit moment hebben we al bijna 100 ideeën, verbeter voorstellen van jullie gerealiseerd een mooie mijlpaal. 

 

Dank voor jullie input !!