Mijn Communities
Help

Tools4Ever Hello ID - Interface blokkeert door inperken oude dienstverbanden in IAM API

door René Sanders

Onlangs is in de IAM api een issue opgelost waarbij het aantal dienstverbanden en inzetregels is gereduceerd tot enkel de relevante dienstverbanden.  Dit betekent dat wij standaard alleen actieve dienstverbanden met beperkte historie (default 90 dagen*) in de IAM api hebben opgenomen.
Dienstverbanden met een datum uitdienst ouder dan deze default bewaartermijn zitten niet in de API. Ook de bijbehorende inzetregels zijn niet meer in de API opgenomen.

 

Functioneel heeft deze wijziging geen invloed op de het Identity & Access management proces. Het kan echter voorkomen dat de import bij HelloID geblokkeerd wordt omdat er meer dienstverbanden verwijderd worden dan normaal gebruikelijk is. Het betreft echter altijd oude dienstverbanden met een datum uitdienst ouder dan bewaartermijn (default 90 dagen).

 

In overleg met Tools4Ever adviseren wij u om eenmalig de controle bij de import in Hello ID uit te schakelen.  Bij een volgende import kan deze controle weer geactiveerd worden.

*De termijn van 90 dagen is een default setting. Het kan zijn dat bij de implementatie van de IAM API er een andere bewaartermijn voor u is ingericht.