Mijn Communities
Help

Uitgebreide goedkeuring voor inkoopfacturen

door Jim Zwetsloot

Voor gebruikers van Visma eAccounting Pro hebben we weer een mooie verbetering toegevoegd. Het is nu mogelijk om een inkoopfactuur door meerdere goedkeurders te laten goedkeuren. Om gebruik te maken van deze nieuwe functionaliteit ga je naar Instellingen - Bedrijf - Boekhouding en markeer je Inkoopfacturen moeten worden goedgekeurd.

 

Uitgebreide goedkeuring voor inkoopfacturen.png

 

Hier vind je tevens een nieuwe instelling (Verzend e-mail naar goedkeurders van inkoopfacturen) waarmee je aan kan geven of goedkeurders een e-mail moeten ontvangen wanneer er een goed te keuren document klaar staat.


De goedkeudersflow kan ingesteld worden op crediteurniveau, open hiervoor de crediteurgegevens en leg de instellingen vast onder Goedkeuringsinstellingen.

 

Uitgebreide goedkeuring voor inkoopfacturen2.png

Je hebt drie mogelijkheden:

  1. Geen specifieke goedkeurder (alle goedkeurders kunnen het document goedkeuren Zodra de eerste goedkeurder heeft goedgekeurd wordt de factuur geboekt)
  2. In deze volgorde (de factuur moet in de aangegeven volgorde worden goedgekeurd)
  3. In willekeurige volgorde (alle opgegevens goedkeuders moeten goekeurden, het maakt niet uit wie er als eerst of als laatst goedgekeurd als iedereen de factuur maar goedkeurt)

 

Het is ook mogelijk om via de knop Verwerk meerdere leveranciers de instelling direct voor een selectie van crediteuren vast te leggen. 

 

Uitgebreide goedkeuring voor inkoopfacturen3.png

 

Zodra de factuur verzonden is ter goedkeuring, kan je via de snelle factuurweergave zien welke goedkeurders er al goedgekeurd hebben en welke goedkeurders nog moeten goedkeuren. De laatste goedkeurder keurt goed en boekt vervolgens direct de factuur waarna deze onder de openstaande facturen komt te staan.

 

Uitgebreide goedkeuring voor inkoopfacturen4.pngUitgebreide goedkeuring voor inkoopfacturen5.png

 

Wanneer je de factuur opent zie je tevens een uitgebreide log van de goedkeuringsstappen.

 

Uitgebreide goedkeuring voor inkoopfacturen6.png