Mijn Communities
Help

Altijd betalen op datum vandaag

door sanderdercksen

Met de nieuwe betaalservice is het nu ook mogelijk om facturen standaard op datum vandaag te betalen. Het was uiteraard al mogelijk om een afwijkende betaaldatum te selecteren, maar met deze nieuwe optie is het mogelijk om facturen altijd op de betaaldatum te laten uitvoeren. 

Betalingen verwerken

Ter illustratie een voorbeeld waarin u in het venster Betalingen verwerken alle facturen selecteert die komende week gaan vervallen. Facturen met een betaaldatum in de toekomst worden dan geagendeerd aangeboden aan de bank. Dit betekent dat de bank deze betaling pas zal verwerken op deze toekomstige datum. Veelal brengt dit extra kosten met zich mee doordat elke afwijkende betaaldatum resulteert in een afzonderlijke betaalbatch. Dit is te voorkomen worden door te kiezen voor de knop Betaalopties wijzigen. Hiermee worden dan alle geselecteerde facturen voorzien van dezelfde betaaldatum. Dit is echter een handmatige actie die daardoor gemakkelijk vergeten kan worden, waardoor facturen alsnog geagendeerd werden. 

 

In het venster Voorkeuren crediteuren is daarom een nieuwe instelling beschikbaar: Betaaldatum door huidige datum vervangen. Door het selecteren van deze optie worden alle facturen (met een betaaldatum in de toekomst) in het venster Betalingen verwerken automatisch verwerkt met een betaaldatum op vandaag . 

Let op: bij het gebruik van deze nieuwe instelling is het dus niet meer mogelijk om betalingen te agenderen (het uitvoeren op een toekomstige datum). 

 

Voorkeuren crediteuren

sanderdercksen_0-1656314578350.png

 

Betaaldatum = Vandaag

sanderdercksen_1-1656314687309.png