Mijn Communities
Help

Nieuw in 8.29.3 - Meerdere facturen selecteren in bankproces

door sanderdercksen (Bijgewerkt ‎10-12-2020 16:45 door sanderdercksen VISMA )

Met versie 8.29.3 gaat een lang gekoesterde wens in vervulling voor het eenvoudig kunnen selecteren van facturen in het venster Afschriftregels verwerken. In deze versie zal een nieuwe optie beschikbaar komen Documenten selecteren waarmee een venster verschijnt die alle openstaande facturen toont van de geselecteerde debiteur/crediteur in de afschriftregel. In dit venster kunt u eenvoudig alle facturen selecteren die u in deze afschriftregel wilt afletteren.

image.png

Het venster toont het beschikbare saldo van de afschriftregel, het totaal geselecteerde bedrag en het nog onverwerkte saldo. Dit biedt een goed inzicht in hoeveel facturen er nog geselecteerd kunnen worden. Uiteraard is het ook mogelijk om creditnota's te selecteren naast de reguliere facturen. 

image.png

Het is ook mogelijk om facturen automatisch te laten selecteren via de knop Automatisch selecteren. Deze actie selecteert de facturen in de volgorde van het venster en stopt zodra het te verdelen bedrag is bereikt. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de laatste geselecteerde factuur niet volledig afgeboekt wordt, wanneer onvoldoende beschikbaar saldo is. Dit is te zien in de kolom Saldo in het achterliggende venster Afschriftregels verwerken.

image.png

11 Opmerkingen