Mijn Communities
Help

Nieuw met 8.25 - IBANs valideren

door sanderdercksen

Een IBAN wordt altijd gevalideerd bij het vastleggen ervan in de crediteuren stamgegevens door middel van een waarschuwing. Echter na het sluiten van de crediteuren is deze waarschuwing achteraf niet meer zichtbaar. Hierdoor was het mogelijk dat tijdens het betaalproces er onjuiste IBANs gemeld worden.

 

Om dit te voorkomen is een nieuw venster beschikbaar IBANs valideren 

(LET OP: de mogelijkheid bestaat dat de vertaling van dit venster nog niet beschikbaar is ten tijde van de update. Het venster zal dan te vinden zijn onder de naam Validate vendor payment details) .

image.png

Het venster is ook te openen vanuit het venster Betalingen verwerken, zodat u voor het uitvoeren van de betalingen nog een controle kunt uitvoeren op de IBANs. Het is daarbij mogelijk om een vinkje te zetten voor de optie Alleen documenten met ongeldige bankrekening weergeven, zodat u direct kunt zien voor welke crediteuren een niet-gevalideerde IBAN bestaat.

image.png

 

LET OP: 

Om ervoor te zorgen dat na de update alle IBANs gevalideerd worden is het belangrijk om eenmalig de actie valideren uit te voeren in het venster IBANS valideren. Hierdoor krijgen alle IBANs die correct zijn het kenmerk dat de validatie is geslaagd. Zolang dit kenmerk (nog) niet staat, zal het venster Betalingen verwerken ook alle facturen met een juist IBAN tonen, wanneer de optie Alleen documenten met ongeldige bankrekening weergeven was geselecteerd.

9 Opmerkingen