Mijn Communities
Help

Nieuwe manier van zoeken verbeterd

door sanderdercksen (Bijgewerkt ‎18-10-2023 10:50 door sanderdercksen VISMA )

Met Visma.net 9.64 introduceren we een nieuwe zoekfunctionaliteit in lijstvensters. Elk lijstvenster bevat nu een eerste zoekbalk, waarmee je direct filters kunt toepassen. In deze zoekbalk kun je een waarde invoeren om te filteren op de overeenkomstige kolom. Natuurlijk is het ook mogelijk om filters toe te passen op meerdere kolommen tegelijk. Zoals eerder al mogelijk was, kun je op de kolomkop klikken om aanvullende filteropties te gebruiken.

 

In de zoekbalk zie je zowel grijze als witte kolommen. In de witte kolommen kun je direct tekst typen, terwijl in de grijze kolommen een keuzelijst verschijnt.

 

Je kunt een filter vervolgens eenvoudig wissen door het kruisje aan het begin van de zoekbalk te klikken.

 

TIP: vanaf versie 9.67 is het zoeken verder verbeterd. Het gebruik van wildcards (% of _) is hierdoor niet altijd meer nodig. Voor het het zoeken naar meerdere overeenkomsten in een omschrijving is de werking nu als volgt. Als voorbeeld twee artikelomschrijvingen "Laptop portable Intel" en "Intel portable laptop"

  • "laptop intel" of "port intel": beide artikelen worden getoond
  • "laptop%intel" of "port%intel": alleen artikel "Laptop portable Intel" wordt getoond
  • "int%port" of "int%lap": alleen artikel "Intel portable laptop" wordt getoond.

 

Zoekregel in lijstvensters 2.gif

Let op: Met deze nieuwe zoekmethode komt het algemene zoeken op alle kolommen te vervallen, en het bijbehorende zoekvenster is daardoor niet meer zichtbaar in lijstvensters.

 

 

6 Opmerkingen