Mijn Communities
Help

Office365 Basic Authentication stopt per 1 oktober

door sanderdercksen (Bijgewerkt ‎29-09-2022 14:17 door sanderdercksen VISMA )

Voor Office365 geldt dat Microsoft per 1 oktober 2022 de Basic Authentication gaat stopzetten. Dit houdt in dat het wachtwoord van de gebruiker die via SMTP of Outlook de e-mail verstuurt vanuit Visma.net ERP via een 2-staps-verificatie moet worden gecontroleerd. Deze methode van identificatie wordt echter niet door Visma.net ondersteund en hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een zogenaamd app-wachtwoord. Informatie hierover vindt u op de website van Microsoft.

 

Wellicht maakt u al gebruik van een app-wachtwoord en hoeft u dus niets te doen. In Visma.net ERP is dit echter niet te controleren. Raadpleeg daarom altijd de beheerder van uw Office365 omgeving hiervoor. 

 

Wanneer u een app-wachtwoord heeft aangemaakt in Office365, kunt u het wachtwoord in het venster E-mail accounts (systeem) vervangen door dit app-wachtwoord. 

 

sanderdercksen_0-1664438637347.png

 

Overigens geldt hetzelfde voor Gmail-gebruikers die gebruik maken van 2-stapsverificatie. Ook hier wordt in dat geval gebruik gemaakt van een app-wachtwoord in plaats van het normale wachtwoord.

Heeft u hier nog vragen over, neemt u dan contact op met de beheerder van uw Office365 omgeving of met uw implementatiepartner van Visma.net ERP.