Mijn Communities
Help

Releases eerste kwartaal 2022 - Performance

door sanderdercksen (Bijgewerkt ‎10-05-2022 09:27 door sanderdercksen VISMA )

sanderdercksen_0-1649757752211.png

 

Er zijn in de afgelopen releases aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd in de performance van API-integraties. Daarnaast is ook de performance in een aantal vensters in Visma.net ERP verbeterd.

Hieronder enkele hoogtepunten:

Verbeterde voorraadvalidatie en inkooporderverwerking

Grotere logistieke bedrijven hebben vaak veel voorraadartikelen. Het venster Voorraad valideren is verbeterd met betere filtermogelijkheden, een beter overzicht en de verwerking is zelf is een stuk sneller. Daarnaast hebben we de zoekmogelijkheden verbeterd in het venster Inkooporders aanmaken en is de snelheid van dit venster een stuk beter geworden. Met name bij het werken met bevoorrading van erg veel artikelregels zal een verbetering in de performance worden ervaren. 

Import inkoopfacturen bijna 8 keer zo snel

Een performance verbetering voor het importeren van inkoopfacturen met behulp van een importdefinitie is met versie 8.92* bijna 8x zo snel geworden. Let op: als gevolg van deze wijziging is het niet meer mogelijk om vanuit de importdefinitie direct een inkoopfactuur vrij te geven. Maakt u gebruik van een importdefinitie voor inkoopfacturen, waarin facturen direct worden vrijgegeven, is een aanpassing in de importdefinitie noodzakelijk. Hierbij moet de laatste regel van de importdefinitie worden vervangen van <Actie: Vrijgeven> naar <Actie: Opslaan>. 

Het vrijgeven van de inkoopfacturen kunt u achteraf uitvoeren via het venster Crediteuren documenten vrijgeven. Met versie 8.96 is de <Actie: Vrijgeven> weer volledig ondersteund vanuit een importdefinitie!

Verwerken afschriftregels 5 keer zo snel

Bij het verwerken van afschriftregels in een administratie met veel openstaande facturen ontstond veel vertraging. Met versie 8.92* is de verwerking geoptimaliseerd waardoor dit proces 5 keer zo snel is geworden. 

API-integraties worden supersnel

Het ecosysteem van Visma.net ERP omvat diverse oplossingen die verbonden zijn met de financiele en logistieke modules van Visma.net.  Daarom zijn afgelopen periode de prestaties van API-integraties flink verbeterd. Een aantal voorbeelden:

API-integratie voor voorraad is nu meer dan 10 keer sneller.

Geweldig voor magazijnsystemen en webshops, waardoor snel gereageerd kan worden op de actuele voorraadstatus.

API-integratie voor inkoopfacturen reageert nu 3 keer sneller.

De performance is aanzienlijk verbeterd waardoor er meer efficiëntie in het inkoopproces is ontstaan.

API-integratie voor debiteurbetalingen is nu meer dan twee keer zo snel als voorheen.

Bij het werken met integraties op het gebied van debiteurenbeheer, zal een snellere responstijd worden ervaren.

API-integratie voor het ophalen van subrekeningen is nu bijna twee keer zo snel als voorheen.

Subrekeningen vormen een belangrijk onderdeel van de financiele administratie. Door deze gegeven synchroon te houden met externe systemen kunnen journaalposten altijd voorzien worden van de juiste boekingsdimensies.  

Zeg vaarwel tegen storende en vervelende time-outs.

Het is niet meer nodig om lang te wachten op langlopende bewerkingen bij het gebruik van de API. Integratiepartners kunnen namelijk gebruik maken van de nieuwe asynchronous mode, waardoor bepaalde verwerkingen op de achtergrond uitgevoerd worden.

Dropshipment is nu mogelijk via de API

Integratiepartners met oplossingen voor magazijnbeheer, kunnen nu inkooporders van het type Dropship toevoegen via de API, waardoor het nog efficiënter wordt om producten rechtstreeks van de groothandel naar de afnemer te laten verzenden

 

* versie 8.92 is gepland voor 12 april (middag)

1 Opmerking