Mijn Communities
Help

Verhuizing naar nieuw datacentrum Azure

door sanderdercksen (Bijgewerkt ‎24-10-2023 09:25 door sanderdercksen VISMA )

azure-cloud.png

[Update 24-10-2023] Het probleem is gevonden en de aanpassingen laten een positief effect zien (zie status). 

[Update 24-10-2023] Helaas opnieuw problemen met de performance en/of het openen van Visma.net. Er wordt een oplossing gezocht (zie status)

[Update 23-10-2023] De oorzaak van het probleem is opgelost (meer informatie op status).

[Update 23-10-2023] Opstarten Visma.net geeft voor sommige gebruikers een probleem of kan erg traag zijn (volg status voor meer informatie)

 

Vorig jaar hebben we de verhuizing van Visma.net ERP naar een andere datacenterleverancier aangekondigd. Deze verhuizing heeft uiteindelijk meer tijd in beslag genomen dan oorspronkelijk gepland. We zijn dan ook verheugd om aan te kondigen dat de definitieve verhuizing zal plaatsvinden tijdens het weekend van 20-22 oktober. Gedurende deze verhuizing zullen we alle gegevens van Visma.net ERP verplaatsen van het Amazon Data Center (regio AWS Stockholm) naar Microsoft Azure West Europe (Nederland).

Tijdens de verhuizing is het helaas niet mogelijk om Visma.net ERP te gebruiken, vanaf vrijdagnacht tot en met zondagavond.

 

Updates met betrekking tot het geplande onderhoudsvenster en de tijdschema's zullen binnenkort worden aangekondigd op status.visma.com.

 

Aanvullende informatie en antwoorden op veelgestelde vragen zullen we continue bijwerken in dit bericht. 

 

Let op:

  • IP-adressen van Visma.net ERP zullen na de verhuizing wijzigen. Dit kan mogelijk impact hebben bij gebruik van (s)ftp koppelingen. Nieuw IP-adres Azure: 20.229.18.193
  • Automatiseringsagenda's zullen gedurende de verhuizing (vrijdagnacht-zondagavond) niet worden uitgevoerd. Zodra Visma.net weer actief is zullen de geplande automatiseringsagenda's alsnog worden uitgevoerd.
  • Integraties via de API zullen gedurende de verhuizing niet functioneren. Deze integraties moeten na het onderhoud opnieuw worden uitgevoerd. Neem eventueel contact op met de integratiepartner om de beste werkwijze hiervoor te bespreken. 
  • Onestop reporting; mogelijk is de synchronisatie met OneStop Reporting niet uitgevoerd zondagnacht.  Indien nodig is het mogelijk deze handmatig alsnog uit te voeren. Volg hiervoor de stappen uit dit bericht
  • Mailserver verhuist niet mee naar Azure. Er zijn daardoor geen aanpassingen nodig in de mailconfiguratie. 

 

 

11 Opmerkingen