Mijn Communities
Help

Verstoring: Vrijgeven van debetcorrecties niet automatisch na goedkeuring in Approval

door Lennartvanrooij (Bijgewerkt ‎27-03-2024 13:33 door Lennartvanrooij VISMA )

Als u werkt met Approval voor het goedkeuren van inkoopfacturen, dan worden deze normaliter automatisch vrijgegeven na goedkeuring (indien de optie 'Documenten uit Approval vrijgeven' aan staat in Voorkeuren Crediteuren). Helaas zien we dat dit voor inkoopfacturen van het type Debetcorrecties sinds de release van vorige week dinsdag (versie 8.85) niet meer gebeurt.

 

U kunt documenten met dit probleem in de lijst Inkoopfacturen herkennen door de status In balans met Approval status Goedgekeurd. Deze documenten kunt u nu handmatig vrijgeven. Mocht de optie Vrijgeven daarbij niet beschikbaar zijn, dan komt dat waarschijnlijk doordat in de crediteur de optie 'Goedkeuring vereist vóór vrijgave' is gemarkeerd. U kunt deze tijdelijk uitzetten, zodat het vrijgeven alsnog mogelijk wordt. 

2024-03-20 11_11_11-Crediteuren.png

 

Er wordt door onze ontwikkeling hard gewerkt om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Voorlopige verwachting is dat we een oplossing in de release volgende week dinsdag (versie 8.87) zullen uitrollen.

 

 

Update 27-03: Helaas is het niet gelukt om dit probleem in de versie deze week op te lossen. Interne oplossing is inmiddels wel in testfase, verwachting is dat het wel in de eerstvolgende versie mee zal gaan.