annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Visma.net Financials update 8.01

door sanderdercksen

In het weekend van 10/11 november wordt een nieuwe update voor Visma.net Financials geplaatst. Dit kan betekenen dat er een onderbreking van de dienstverlening plaatsvindt. Houdt hier rekening mee in het gebruik van het systeem. Ons advies is om het systeem op dat moment niet te gebruiken en geplande werkzaamheden uit te stellen.

Visma voert regelmatig dit soort updates uit om zaken als verbetering van de performance, kleine verbeteringen in de software en oplossingen van issues uit te rollen. Dit doen we zo veel mogelijk buiten kantoortijden, zodat u hier zo min mogelijk hinder van ondervindt.

2 Opmerkingen
CONTRIBUTOR ***
door Rolf Bloemendaal

Wat zijn de releasenotes van versie 8.01? Oftewel wat kunnen wij en onze klanten van deze versie verwachten?

 

(Verder is het nogal ruim: "In het weekend van 10/11 wordt een nieuwe update geplaatst .... ons advies is om het systeem op dat moment niet te gebruiken..."
Dit betekent dat het systeem 48 uur niet bruikbaar is?)

door sanderdercksen

De werkzaamheden vinden plaats vanaf zaterdag 20:00 uur en zullen naar verwachting in die nacht ook worden afgerond, eventueel met uitloop naar zondag(ochtend).

 

Bij deze patch worden onder andere de volgende issues opgelost:

  • Export Auditfile geeft onder bepaalde condities een foutmelding (sequence contains more than one element)
  • Het laden van preview in de report designer duurt erg lang
  • Betalingskenmerk voor de btw-aangifte werd niet aangemaakt
  • Btw-bedrag in verkoopfactuur kon handmatig niet aangepast worden wanneer de optie btw-aanpassingen voor integraties toestaan was geactiveerd in het venster Functionaliteit in-/uitschakelen.

Daarbij is nog een uitbreiding van de template-functionaliteit doorgevoerd, die toegepast kan worden bij het opzetten van een nieuwe administratie. Zo worden meer onderdelen meegenomen vanuit een sjabloonadministratie, namelijk:

  • Dashboards
  • Navigatiemenu (werkbladen, categoriën, etc)
  • Draaitabellen
  • Filters
  • Kenmerken

Uw partner krijgt technische release notes en zal u informeren wanneer dat nodig is. In veel gevallen is dat bij patches niet het geval en kunt u gewoon verder werken zoals u dat gewend bent.