Mijn Communities
Help

Low code: een trend in Accountancy

door Bob Huisman

Zelf eenvoudig processen automatiseren!

Wat is low code?

Low code is tegenwoordig een populaire term, maar wat is het eigenlijk? Verschillende platformen, zoals Zapier en Lemonforce, maken het mogelijk om zonder te programmeren, processen te automatiseren of een app te bouwen. 

De accountant als programmeur?

Het is niet nodig om programmeur te zijn om gebruik te maken van diensten als Zapier of Lemonforce. Wel moet u de mogelijkheden ‘zien’. En uiteraard moet de applicatie die u gaat gebruiken geschikt zijn gemaakt. Zoals Visma eAccounting, de cloudsoftware waarmee u optimaal kunt samenwerken met uw cliënten.

Een voorbeeld in Zapier

Visma eAccounting is geschikt gemaakt voor Zapier. Dat betekent dat een gebeurtenis in de Visma eAccounting-administratie kan worden gebruikt om een actie te starten in een andere applicatie. Een voorbeeld van zo’n gebeurtenis is het aanmaken van een nieuwe debiteur. En een voorbeeld van een actie in een andere applicatie is het automatisch versturen van een e-mail naar dezelfde debiteur. Andersom kan ook: gebruik een gebeurtenis in een andere applicatie om een actie in Visma eAccounting uit te laten voeren. 

Hoe kunt u dit inzetten?

Met een nieuwe klant maakt u afspraken over de samenwerking en de wederzijdse verwachtingen. Stuurt u nu nog handmatig een e-mail met een samenvatting van de afspraken? Dit kunt u eenvoudig automatiseren!

Hoe werkt het?

Nadat u een Zapier-account hebt aangemaakt, kunt u een ‘Zap’ creëren. In een Zap koppelt u twee applicaties aan elkaar waarbij een gebeurtenis in de eerste applicatie een actie laat starten in de tweede applicatie. Schematisch ziet dat er als volgt uit:

 

  1. Selecteer Visma eAccounting
  2. Selecteer de gebeurtenis nieuwe debiteur
  3. Selecteer uw e-mailprogramma
  4. Selecteer de actie nieuwe e-mail
  5. Stel nu de nieuwe e-mail samen waarbij u data gebruikt uit Visma eAccountingBobHuisman_0-1626947243056.png

 

Een ZAP in Zapier

 

Stap 5 lijkt erg op merge-functionaliteit uit Word. U gebruikt velden uit de debiteurengegevens van Visma eAccounting zoals naam en e-mailadres van de debiteur. Met deze gegevens maakt u een e-mailbericht.BobHuisman_1-1626947243045.png

 

Samenstellen van de e-mail

 

Enthousiast?

Werkt u al met Visma eAccounting en bent u enthousiast over de mogelijkheden van Zapier? Maak dan een account aan in Zapier. U kunt direct gebruikmaken van de gratis versie. Wilt u meer? De betaalde versie maakt het mogelijk om meerdere applicaties een actie te laten uitvoeren. Uw cliënten kunnen uiteraard ook Zapier gebruiken! Bijvoorbeeld om hun administratie te synchroniseren met een crm-systeem, website of een PIM- systeem. Kijk voor meer informatie of direct starten op zapier.com