Mijn Communities
Help

Nieuw: Visma Online Samenstel-assistent

door Bob Huisman (Bijgewerkt ‎30-06-2021 14:05 door Roel van der Meulen VISMA )

Visma Online Samenstel-assistent is een hulpmiddel voor accountants- en administratiekantoren om snel visuele controles uit te voeren over een bepaalde periode van de administratie van een bedrijf. Bij de controles kunnen opmerkingen en specificaties worden toegevoegd om eventuele financiële gegevens en bevindingen te beschrijven en te documenteren. 

 

Vanuit een kolommenbalans kunt u eenvoudiger visuele controles uitvoeren over de door u bepaalde periode. Komen de boekingen op de rekening huur overeen in alle maanden? Constateert u afwijkingen in de afschrijvingen? 

 

De Online Samenstel Assistent haalt gegevens op vanuit Visma eAccounting of via de import van een auditfile. U kunt dus ook de administraties van cliënten die niet met Visma eAccounting werken met de Online Samenstel-assistent makkelijk controleren. Vervolgens kunt u aangeven welk boekjaar en welke periode u wilt gaan controleren, door hier een ‘samenstelmoment’ voor aan te maken. U controleert de grootboekrekeningen, maakt correcties en als u klaar bent ‘vinkt’ u de grootboekrekeningen af. Bij bijzonderheden kunt u notities toevoegen. Documenten die in Visma eAccounting zijn gekoppeld, kunt u ook inzien.

 

De video laat zien hoe u snel aan de slag kunt met de Visma Online Samenstel-assistent