Mijn Communities
Help

Nieuw veld facturen voor Intracommunautaire levering van goederen en diensten

door Jim Zwetsloot

Gebruik de nieuwe handige oplossing om nog beter te kunnen voldoen aan de extra factuureisen  van de Belastingdienst. Voor het leveren van goederen en/of diensten naar EU-landen, bieden wij nu extra instellingen aan in het veld voor documentteksten. Hier kan je vanaf nu de gewenste teksten op de factuur weergeven.

Voor het factureren van goederen en diensten naar bedrijven binnen de EU met een btw-nummer kan je bij Instellingen onder Bedrijf en de tab Overige, extra teksten toevoegen. 

BtwVerlegdFactuurArtikelenDienstenInstellingen.jpg

Deze teksten zullen afhankelijk van de gebruikte debiteur en artikelen op de factuur worden weergegeven.

 

In het veld voor de goederen kan bijvoorbeeld Intracommunautaire levering van goederen, tabel II, onderdeel a, post 6, Wet OB '68 óf bijvoorbeeld Intracommunautaire levering van goederen, artikel 138, lid 1, Richtlijn 2006/112' worden ingevoerd.

Voor het leveren van diensten volstaat de tekst BTW verlegd.


Ter extra verduidelijking zal door middel van cijferduiding een 1 of een 2 achter de geleverde diensten of goederen staan in combinatie met een informatiekader onderaan de factuur. Hiermee wordt kenbaar gemaakt wat de regel precies betreft.

 

Indien gewenst is het ook mogelijk aan te geven wat de buitenlandse tekst moet zijn, wat weer wordt gebruikt mits als zodanig ingesteld bij de gebruiker.

BtwVerlegdFactuurArtikelenDienstenFactuur.jpg

BtwVerlegdFactuurArtikelenDienstenTaalDebiteur.jpg

Al met al een handige oplossing waarmee het alternatief, het toevoegen van een afzonderlijke tekstregel, niet meer nodig is.